Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ολομέλεια πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις

Με ομιλία του Πρωθυπουργού, γύρω στις 18.30, για το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να ρίξει αυλαία η σχετική συζήτηση στη Βουλή, πριν την ψήφισή του.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δώσει έμφαση στις πρώτες μειώσεις φόρων που εφαρμόζει άμεσα η κυβέρνηση της ΝΔ με τον ΕΝΦΙΑ, καθώς και στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, που αναμένεται να δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους και επιχειρήσεις που χρωστούν στο δημόσιο, τονίζοντας ότι αυτές οι ενέργειες σε συνδυασμό με τον φορολογικό νόμο που έπεται, αποτελούν ένα συνεκτικό πλάνο οικονομικής δράσης, με στόχο την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και τη δημιουργία νέου πλούτου, μερίδιο στον οποίο θα έχουν όλοι οι Έλληνες.

Αναφορικά με τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, ο πρωθυπουργός, αναμένεται να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε σχέση με εκείνη της απελθούσας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά με την ένταξη στην παρούσα ρύθμιση αναστέλλονται οι κατασχέσεις από την εφορία, ξεμπλοκάρουν οι λογαριασμοί των οφειλετών και αίρονται τα μέτρα που είχαν επιβληθεί.

Για τη σημασία του νέου αυτού στοιχείου, ο ίδιος αναμένεται να επισημάνει ότι το 2018 τα στοιχεία δείχνουν πως επιβλήθηκαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 1,1 εκατομμύρια πολίτες.

Ως προς τον ΕΝΦΙΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να «καρφώσει» τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η άμεση μείωσή του από το 2019 δεν αποτελεί μόνο υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της ΝΔ, αλλά και μια ηχηρή απάντηση σε όσους όχι μόνο υπόσχονταν την κατάργησή του αλλά τον αύξησαν.

Το νέο σύστημα αποπληρωμής των χρεών, όπως θα πει ο πρωθυπουργός, δίνει ανάσα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και βοηθά στην αντιμετώπιση της υπερχρέωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Τέλος ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στη βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος, ο οποίος όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της Ε.Ε., τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 4,3 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο, και βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2008.