Βουλιαγμένη: Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του ελικοπτέρου που έπεσε - Οι πρώτες εκτιμήσεις

Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του ελικοπτέρου που κατέπεσε το μεσημέρι της Κυριακής (15/6) στη Μαρίνα Βουλιαγμένης, προκαλώντας αναστάτωση στην περιοχή, αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές όταν το ελικόπτερο, λίγο μετά την απογείωσή του την Κυριακή, άρχισε να χάνει απότομα ύψος και κατέληξε με το μπροστινό μέρος στη θάλασσα. Με εντολή του χειριστή, οι πέντε επιβαίνοντες -ο Έλληνας πιλότος και τέσσερις τουρίστες- εγκατέλειψαν έγκαιρα το ελικόπτερο και διασώθηκαν με μικρές μόνο εκδορές.

Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει από τον Ασπρόπυργο στις 12:30 και προσγειώθηκε προσωρινά στη Μαρίνα Βουλιαγμένης προκειμένου να παραλάβει τους τουρίστες, με στόχο να τους μεταφέρει σε περιηγητική πτήση πάνω από τη νησίδα Πάτροκλος και το Σούνιο, με τελικό προορισμό τη Μύκονο.

Ωστόσο, λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, συνέβη το ατύχημα, τα αίτια του οποίου διερευνώνται.

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των πραγματογνωμόνων, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ενδέχεται η πτώση να οφείλεται σε υπερφόρτωση ή πιθανό ανθρώπινο λάθος. Το συγκεκριμένο ελικόπτερο, όπως γράφει το ίδιο μέσο, είχε δυνατότητα μεταφοράς τριών επιβατών συν τον χειριστή, αριθμός που φαίνεται να ξεπεράστηκε.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι το ελικόπτερο φέρεται να μην διέθετε την απαραίτητη πιστοποίηση για προσγείωση στη Μαρίνα, καθώς έπρεπε να παραλάβει τους επιβάτες από αδειοδοτημένο ελικοδρόμιο ξενοδοχείου στην περιοχή.

Αμέσως μετά την πτώση, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, ενώ ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τα ακριβή αίτια του περιστατικού.

Διαβάστε ακόμη

Νέα επίθεση του Ιράν με πυραύλους στο Ισραήλ, μετά το θανάσιμο χτύπημα στην Τεχεράνη

41d6ab7c-cd78-4ab4-97f5-236e3a51055e.jpg

Νέα παρέμβαση Τραμπ: «Ιράν και Ισραήλ πρέπει και θα κάνουν συμφωνία - Make the Middle East Great Again»

7ad0563b-49ff-42b0-9528-1dbb742bc470.jpg

«Μου χρωστάνε την ελευθερία μου»: Επιστολή Ρωμανού από τη φυλακή

fb20dc6f-41bc-4dfe-9f35-3f3768082725.jpg

Λένα Πλάτωνος στο ethnos.gr: «Οι άνθρωποι έχουν γίνει τρομακτικά επιθετικοί - Ο φασισμός έχει εισχωρήσει μέσα στα σχολεία»

1295fef7-077b-4cb9-9a55-d6d9607e1631.jpg