Τις πύλες του άνοιξε για το κοινό, έπειτα από έξι μήνες, το διάσημο «Μουσείο του Αύριο», στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Το μουσείο είχε κλείσει στις 16 Μαρτίου, για να λειτουργήσει εκ νέου μόλις προχθές, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου. Φυσικά, αυτό δεν έγινε χωρίς μέτρα. Οι επισκέπτες εισέρχονται, μόνο αφού θερμομετρηθούν στην είσοδο του μουσείου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Το «Μουσείο του Αύριο» καταλαμβάνει μια έκταση 5.000 τ.μ και περιβάλλεται από μία δημόσια πλατεία 7.600 τ.μ. στο Guanabara Bay. Το έργο αποτελεί μέρος ενός μεγάλου σχεδίου αναβάθμισης της περιοχής Maravilha, κοντά στη θάλασσα.

Η προσθήκη της μεγάλης πλατείας έξω από το μουσείο έγινε, για να υπάρχει συνοχή του μουσείου με τον αστικό χώρο. Το κτίριο είναι προσανατολισμένο κάθετα προς τον κόλπο, ενώ η στέγη είναι καλυμμένη με ηλιακούς συλλέκτες, που κινούνται ανάλογα με τη θέση του Ήλιου.

Στο εσωτερικό, το μουσείο περιλαμβάνει προσωρινούς και μόνιμους εκθεσιακούς χώρους, ένα αμφιθέατρο 400 θέσεων, ένα εκπαιδευτικό κέντρο, καφετέρια και κατάστημα με είδη δώρων.

Τα εκθέματα του μουσείου σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, τον υπερπληθυσμό, τις αλλαγές στη βιοποικιλότητα, τη γενετική μηχανική και τη βιοηθική, καθώς και τις νέες εξελίξεις στην τεχνολογία.


Ειδήσεις σήμερα

Μεταναστευτικό: Αυτό είναι το σχέδιο για τη θωράκιση του Έβρου

Ελληνοτουρκικά: «Η Ελλάδα αποκτά συμμάχους, η Τουρκία απομονώνεται» γράφει το Bloomberg

Θεσσαλονίκη: Επίθεση από αγέλη σκύλων δέχτηκε 17χρονη - Τη δάγκωσαν 58 φορέςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr