Πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι της βρετανικής εταιρείας Serco, που προσφέρει υπηρεσίες εστίασης, καθαρισμού, μεταφοράς και άλλες στα βρετανικά νοσοκομεία, ξεκίνησαν σήμερα απεργία δύο εβδομάδων καταγγέλλοντας τη μισθολογική ανισότητα.

Περίπου 600 εργαζόμενοι της εταιρείας αυτής, υπεργολάβος του εθνικού συστήματος υγείας της Βρετανίας (NHS), ξεκίνησαν σήμερα απεργία δύο εβδομάδων σε τρία νοσοκομεία του Λονδίνου (St Barts, Royal London και Whipps Cross), επεσήμανε εκπρόσωπος του συνδικάτου Unite, που εκπροσωπεί τους εργαζομένους.

Το Unite εξήγησε σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή ότι οι εργαζόμενοι στην Serco λαμβάνουν έως και κατά 15% χαμηλότερους μισθούς σε σχέση με άλλους εργαζόμενους που κάνουν το ίδιο έργο και έχουν προσληφθεί απευθείας από το NHS.

Η Serco πρότεινε πρόσφατα αύξηση μισθών κατά 3% με αναδρομική ισχύ από τον Απρίλιο του 2021.

Οι εργαζόμενοι αυτοί “αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους” μόλυνσης από covid-19, όπως “και οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί απευθείας από το NHS. Για ποιο λόγο πληρώνονται πολύ λιγότερο, ενώ αντιμετωπίζονται με άσχημο τρόπο” από τη Serco, κατήγγειλε η Σάρον Γκρέιαμ γενική γραμματέας του Unite.

Η Τάντι ΜακΌλεϊ, αρμόδια της Serco για τη σύναψη συμβολαίων με το νοσοκομείο St Barts, απάντησε ότι η εταιρεία “είναι εξαιρετικά απογοητευμένη από την απεργία της Unite” παρά την προτεινόμενη αύξηση μισθών. “Ελπίζουμε ότι εκτενέστερες συνομιλίες με τη Unite (…) θα επιτρέψουν να βρεθεί μια λύση”, πρόσθεσε.

Όμως ο Σιάραν Νάιντου, εκπρόσωπος της Unite, δήλωσε ότι προς το παρόν δεν διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ του συνδικάτου και της Serco.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 31.01.2022 14:10Βρέθηκε τελικά λύκος στο Διόνυσο; Τα πραγματικά δεδομένα και τα σενάριαΕλλάδα | 31.01.2022 14:00Αυξήθηκαν 20% οι θάνατοι νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ Covid στο «Παπανικολάου» μέσα σε ένα χρόνοΚόσμος | 31.01.2022 13:48 Οργή στη Γαλλία: Πέθανε από υποθερμία διάσημος φωτογράφος - Ήταν αβοήθητος για 9 ώρεςΟικονομία | 31.01.2022 13:36Αποζημίωση για διακοπή ρεύματος: Ποιοι αποκλείονται - Ποιοι οι δικαιούχοιΟικονομία | 31.01.2022 13:11Αναδρομικά συνταξιούχων: Ρύθμιση οφειλών σε 48 δόσεις - Προθεσμίες και πρόστιμαΟικονομία | 31.01.2022 13:26Παράταση σε «Εξοικονομώ» και άλλα προγράμματα - Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση