Το να κολλάει το ποπ κορν στα δόντια είναι συνηθισμένο και ενοχλητικό για όλους, αλλά έναν άνδρα στην Αγγλία το οδήγησε στο χειρουργείο!

«Δεν πρόκειται να ξαναφάω ποπ κορν»

Ο λόγος για τον 41χρονο Άνταμ Μάρτιν, ο οποίος ενώ έτρωγε ποπ κορν στο σπίτι του τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένα κομμάτι σφηνώθηκε στα δόντια του, σύμφωνα με το Live Science.

Στις απέλπιδες προσπάθειές του να αφαιρέσει τη φλούδα του καλαμποκιού από τα δόντια του, ο Μάρτιν χρησιμοποίησε διάφορα αντικείμενα, από το καπάκι ενός στυλό και μια οδοντογλυφίδα, μέχρι κομμάτι σύρμα κι ένα μεταλλικό καρφί.

Αμέσως μετά, ο Μάρτιν εμφάνισε πονόδοντο, αλλά δεν πήγε στον οδοντίατρο. Στη συνέχεια, εμφάνισε συμπτώματα που έμοιαζαν με γρίπη, όπως νυχτερινές εφιδρώσεις, κόπωση και πονοκεφάλους. Τα συμπτώματα αυτά τον ώθησαν να πάει στο γιατρό, όπου διαγνώστηκε με καρδιακό φύσημα.

Αργότερα, εμφάνισε μια φουσκάλα αίματος στο δάχτυλο του ποδιού του που ονομάζεται βλάβη Janeway, κάτι που μπορεί να αποτελεί ένδειξη ενδοκαρδίτιδας.

Κοντά στα τέλη Οκτωβρίου 2019, ο Μάρτιν εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι όντως είχε ενδοκαρδίτιδα και ότι η μόλυνση είχε προκαλέσει σοβαρή βλάβη στις βαλβίδες της καρδιάς του. Ο Μάρτιν υποβλήθηκε σε 7ωρη χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων βαλβίδων του.

«Η καρδιά μου δεν λειτουργούσε πλέον σωστά. Ήταν ουσιαστικά κατεστραμμένη. Η λοίμωξη είχε καταστρέψει τις βαλβίδες» δήλωσε ο Μάρτιν στο Cornwall Live.

Η ενδοκαρδίτιδα μπορεί να συμβεί όταν βακτήρια εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και εξαπλώνονται στην καρδιά. «Δεν πρόκειται να ξαναφάω ποπ κορν», δήλωσε ο 41χρονος.

Πιστεύει ότι ένα απλό ταξίδι στον οδοντίατρο μπορεί να τον είχε σώσει από αυτή τη δοκιμασία. “Αν είχα πάει στον οδοντίατρο εξαρχής, τότε τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ