Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένει τώρα ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί περαιτέρω σε περίπου 5% την άνοιξη του 2022, προτού υποχωρήσει προς τον στόχο του 2% στα τέλη του 2023

Το κόστος ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατακόρυφα τον Οκτώβριο, με το ποσοστό να είναι πλέον υπερδιπλάσιο του στόχου που έχει θέσει η Τράπεζα της Αγγλίας.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 4,2% τους 12 μήνες έως τον Οκτώβριο του 2021, από 3,1% τον Σεπτέμβριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ποσοστό 3,9%.

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε σταθερά τα επιτόκια νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αψηφώντας τις προσδοκίες πολλών επενδυτών ότι θα γινόταν η πρώτη μεγάλη κεντρική τράπεζα που θα αύξανε τα επιτόκια μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Η Τράπεζα παρακολουθεί μια συρροή κρίσιμων στοιχείων, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει επίμονα υψηλός, ενώ η οικονομική ανάπτυξη μετριάζεται και οι συνθήκες εργασίας αυστηροποιούνται.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένει τώρα ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί περαιτέρω σε περίπου 5% την άνοιξη του 2022, προτού υποχωρήσει προς τον στόχο του 2% στα τέλη του 2023, καθώς ο αντίκτυπος των υψηλότερων τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου εξασθενεί και η ζήτηση για αγαθά μετριάζεται.

Ευρωζώνη

Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης έφτασε σε νέο υψηλό 13 ετών τον Οκτώβριο, στο 4,1%, καθώς το νομισματικό μπλοκ μάχεται με την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους.

Αυτό ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, και υπερέβη την πρόβλεψη συναίνεσης για 3,7%. Το ποσοστό του Σεπτεμβρίου

Διαβάστε ακόμη

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα… από την αρχή του έτους

Ο CEO της Εθνικής Τράπεζας, η νέα Ideal, οι Γούρνες και ο Διαμαντής junior

Γ. Καβακλιλής – Sitel Greece: «Προσβλέπουμε σε 1.500 προσλήψεις ως το τέλος του 2022»