Μια ακόμη σύμβουλος του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε το πρωί της Παρασκευής, στον απόηχο του σάλου που έχει προκληθεί από το “Partygate”, το σκάνδαλο με τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ την περίοδο του lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Την παραίτηση της Έλενα Ναροζάνσκι, ειδικής συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα ισότητας των δύο φύλων, πολιτισμού, μέσων ενημέρωσης και άλλων θεμάτων, ανακοίνωσε ο Πολ Γκούντμαν του μπλογκ Conservative Home.

Η παραίτησή της ακολουθεί τις χθεσινές παραιτήσεις τεσσάρων στενών συνεργατών του Τζόνσον: του προσωπάρχη του Νταν Ρόζενφιλντ, της Μουνίρα Μίρζα, επικεφαλής χάραξης πολιτικής του, του επικεφαλής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ Τζακ Ντόιλ και του Μάρτιν Ρέινολντς, ιδιαιτέρου γραμματέα του πρωθυπουργού.

62915a68-1c24-4d06-b4b0-78df9e4619d3.jpg

Οι αποχωρήσεις έρχονται την περίοδο που ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται υπό ασφυκτικές πιέσεις για να παραιτηθεί από το πόστο του μετά τις συνεχόμενες αποκαλύψεις για κορονοπάρτι που οργανώνονταν στην πρωθυπουργική κατοικία την ώρα που η χώρα βρισκόταν σε lockdown για τον κορονοϊό.