Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να είναι ακόμα σε εξέλιξη και τις ανησυχίες για τη συνέχεια του να φουντώνουν, ο νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας, Πάτρικ Σάντερς δήλωσε πως οι στρατιώτες της χώρας θα πρέπει να προετοιμαστούν για να πολεμήσουν για ακόμα μια φορά στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, ο στρατηγός σερ Πάτρικ Σάντερς, που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως επικεφαλής του βρετανικού στρατού την περασμένη Δευτέρα, τόνισε στο μήνυμά του προς τους Βρετανούς στρατιώτες για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίζουν: «Είναι τώρα επιτακτική η ανάγκη να σφυρηλατήσουμε έναν στρατό ικανό να πολεμήσει στο πλευρό των συμμάχων μας και να νικήσει στις μάχες τη Ρωσία. Είμαστε η γενιά που πρέπει να προετοιμάσει τον στρατό για να πολεμήσει για άλλη μια φορά στην Ευρώπη», είπε, σύμφωνα με τον Guardian.

Δες πόσα εξοικονομείς στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΣύγκρινε Τώρα

Είμαι ο πρώτος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού από το 1941 που αναλαμβάνει τη διοίκηση του Στρατού στη σκιά ενός χερσαίου πολέμου στην Ευρώπη με τη συμμετοχή μιας ηπειρωτικής δύναμης».

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υπογραμμίζει τον βασικό μας σκοπό – να προστατεύσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο όντας έτοιμοι να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε πολέμους στην ξηρά», σημείωσε ο Σάντερς.

Προειδοποίηση Στόλτενμπεργκ για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Ίσως διαρκέσει και χρόνια

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει «χρόνια», προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag και δημοσιεύεται στο φύλλο της που κυκλοφορεί, προσθέτοντας ότι οι προμήθειες προηγμένων όπλων στα ουκρανικά στρατεύματα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες το Ντονμπάς να αποσπαστεί από τον ρωσικό έλεγχο.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι θα μπορούσε να πάρει χρόνια. Δεν πρέπει να επιβραδύνουμε την υποστήριξη της Ουκρανίας», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ στην κυριακάτικη έκδοση της Μπιλτ. «Ακόμη κι αν τα κόστη είναι υψηλά, όχι μόνο αυτά της στρατιωτικής υποστήριξης, αλλά και αυτά των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων», πρόσθεσε ο Νορβηγός.

Στη σύνοδο κορυφής του NATO στη Μαδρίτη αργότερα εντός του μηνός αναμένεται να συμφωνηθεί νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία που θα συμβάλει ο στρατός της να αφήσει πίσω τον εξοπλισμό της σοβιετικής εποχής και να αποκτήσει νατοϊκό εξοπλισμό, δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Η Ουκρανία δεσμεύτηκε χθες Σάββατο ότι οι δυνάμεις της θα νικήσουν αυτές της Μόσχας, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με συνέχιση του σφυροκοπήματος πόλης στρατηγικής σημασίας στο Ντονμπάς και άλλες τοποθεσίες δέχθηκαν επιθέσεις με πυροβολικό και με πυραύλους.

Όλες οι ειδήσεις

Ναυάγιο στη Μύκονο: Το χρονικό της διάσωσης και η αγωνία για τους αγνοούμενους - Βίντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού

Σημαία με το «Ζ»: Όταν ο Κουντουριώτης την ύψωσε στο Αβέρωφ και πήρε φαλάγγι τον τουρκικό στόλο

Ναυάγιο Αντικυθήρων: Εντοπίστηκε μαρμάρινο κεφάλι που ίσως ανήκει στον «Ηρακλή των Αντικυθήρων»

Προειδοποίηση Στόλτενμπεργκ για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Ίσως διαρκέσει και χρόνια

Επιστρέφει στο ελληνικό μπάσκετ ο Σπανούλης: Αναλαμβάνει προπονητής στο Περιστέρι