Προς παραίτηση οδεύει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν σήμερα αρκετά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου των BBC και Guardian.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το BBC, ο Τζόνσον συμφώνησε να παραιτηθεί αλλά θέλει να παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι να εκλεγεί νέος ηγέτης των Τόρις το φθινόπωρο στο συνέδριο του κόμματος. Ο Τζόνσον αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα εντός των επόμενων ωρών.

Aσφάλεια αυτοκινήτου από 5€/μήνα!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Λίγο νωρίτερα στο ίδιο μήκος κύματος και η Mirror, επικαλούμενη μέλη του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ, είχε αναφέρει ότι ο Τζόνσον παραιτείται. Η εφημερίδα Sun έγραψε ότι ο Τζόνσον θα παραμείνει στην ηγεσία των Συντηρητικών μέχρι να εκλεγεί νέος πρόεδρος του κόμματος μέσα στο καλοκαίρι.

Ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922 των Συντηρητικών σερ Γκράχαμ Μπρέιντι και συμφώνησε να παραιτηθεί, σύμφωνα με πηγές. Η ιστορική αυτή απόφαση φέρεται να ελήφθη περίπου στις 8.30 το πρωί.

Μέχρι την Τετάρτη, ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνιόταν να υποβάλει την παραίτησή του παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος του, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, την Πέμπτη αποφάσισε να το κάνει καθώς δεν είχε άλλα περιθώρια.

BREAKING: I am told on very good authority that Boris Johnson is preparing to resign as Prime Minister.

— Piers Morgan (@piersmorgan) July 7, 2022