Την ώρα που η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία λόγω κορωνοϊούείναι πολύ δύσκολη καθώς καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες κρούσματα ο δήμαρχος του Λονδίνου** Σαντικ Καν** ζητάει τη χρήση μάσκας παντού προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά του ιού. Σύμφωνα με τον ίδιο η κατάσταση στη βρετανική πρωτεύουσα είναι «εκτός ελέγχου» και «σε κατάσταση μείζονος συμβάντος». Όπως επισημαίνει δημοσίευμα της **Daily Mail **οι περιπτώσεις μολύνσεων είναι πάνω από 1.000 ανά 100.000 άτομα ενώ παρατηρήθηκε αύξηση 27% από τις 30 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου στους ασθενείς που εισήχθησαν στα νοσοκομεία.

Οι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο έχουν αυξηθεί συνολικά κατά 35% συγκριτικά με όσους νοσηλεύονταν στο αποκορύφωμα της πανδημίας τον Απρίλιο του 2020. Σύμφωνα με τον Σαντικ Καν το **NHS **το τελευταίο τριήμερο ανακοίνωσε 447 θανάτους ατόμων που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Μάλιστα ο δήμαρχος Λονδίνου απέστειλε επιστολή στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον μέσω της οποίας του ζητά να κλείσουν οι εκκλησίες και άλλοι χώροι λατρείας. Παράλληλα ζητάει όσοι πολίτες κυκλοφορούν έξω να φορούν μάσκα.

«Οι περιπτώσεις κρουσμάτων έχουν ραγδαία αύξηση καθώς υποβάλλονται σε θεραπεία περισσότερο από το 1/3 των ασθενών συγκριτικά με το αποκορύφωμα της πανδημίας τον περασμένο Απρίλιο. Οι ήρωες γιατροί, οι νοσοκόμες και το προσωπικό του NHS κάνουν μια καταπληκτική δουλειά, αλλά με τις περιπτώσεις που αυξάνονται τόσο γρήγορα, τα νοσοκομεία μας κινδυνεύουν να “φρακάρουν”. Η αυστηρή πραγματικότητα είναι ότι θα ξεμείνουμε από τα κρεβάτια για τους ασθενείς τις επόμενες δύο εβδομάδες, εκτός εάν η εξάπλωση του ιού επιβραδυνθεί δραστικά», αναφέρει ο κ. Καν. «Ο κορωνοϊός έχει θέσει σε απειλή την πόλη μας. Εάν δεν αναλάβουμε δράση τώρα το NHS θα καταρρεύσει και θα πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι», συμπληρώνει ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Παράλληλα απευθύνει έκκληση στους κατοίκους του Λονδίνου για να μείνουν σπίτια τους και να βγαίνουν από αυτά μόνο εάν υπάρχει ανάγκη. «Οι Λονδρέζοι συνεχίζουν να κάνουν τεράστιες θυσίες και τους παρακαλώ σήμερα να παραμείνουν στο σπίτι, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο να φύγουν. Μείνετε στο σπίτι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, την οικογένειά σας, τους φίλους σας και άλλους Λονδρέζους και να προστατεύσετε το σύστημα υγείας μας», τονίζει ο Σαντικ Καν.

**Ειδήσεις σήμερα:

Αυστηρό lockdown στην Ανθήλη Φθιώτιδας - Σκληρά περιοριστικά μέτρα και στην Κέλλη Φλώρινας

«Όχι» των ειδικών στο άνοιγμα του click away - Μέσα στην εβδομάδα αποφάσεις για τη Γ’ Λυκείου

Τέσσερα νέα κρούσματα της μετάλλαξης στην Ελλάδα - Από Ντουμπάι και Βρετανία**

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr