Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κυρώσεων σε έξι συμμάχους του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, μεταξύ άλλων σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών του και στενών συμβούλων του.

«Το καθεστώς του Άσαντ υπέβαλε τον συριακό λαό σε μια δεκαετία κτηνωδίας για την τόλμη του να ζητήσει ειρηνικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ.

«Θεωρούμε υπόλογα επιπλέον έξι πρόσωπα από το καθεστώς για την εκτεταμένη επίθεση σε βάρος των πολιτών που θα έπρεπε να προστατεύουν», συμπλήρωσε ο Ράαμπ.

Τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊζάλ Μοκντάντ, η σύμβουλος του Άσαντ Λούνα αλ Σίμπι, ο χρηματιστής Γιασάρ Ιμπραήμ, ο επιχειρηματίας Μουχάμαντ Μπάρα αλ Κατίρτζι, ο διοικητής της Εθνοφρουράς Μαλίκ Αλιάα και ο ταγματάρχης Ζαϊντ Σάλαχ.

Ο συριακός εμφύλιος διαρκεί 10 χρόνια. Στα μέσα Μαρτίου του 2011, οι ειρηνικές διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας εξελίχθηκαν σε μια πολύπλευρη σύρραξη, που οδήγησε στον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων άλλων.

**[Ειδήσεις σήμερα:

](/oles-oi-eidiseis/)Γερμανία: Ήττα του CDU και της AfD οι εκλογές σε Βάδη - Βυρτεμβέργη και Ρηνανία - Παλατινάτο[

](/oles-oi-eidiseis/)Ποιες ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογηθούν με συντελεστή 4,5% φέτος[

](/oles-oi-eidiseis/)AstraZeneca: Ο έλεγχος σε 17 εκατ. εμβολιασμένους δείχνει ότι δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θρόμβων**

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr