Αναφορικά με την κρίση στο Αφγανιστάν ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Παρασκευή, 20 Αυγούστου ότι η Βρετανία θα συνεργαστεί με τους Ταλιμπάν, εφόσον αυτό χρειαστεί. Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε και της διαχείρισης της κατάστασης από τον υπουργό εξωτερικών του.

«Αυτό για το οποίο θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες είναι ότι οι πολιτικές και διπλωματικές μας προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης για το Αφγανιστάν, το να εργαστούμε με τους Ταλιμπάν, φυσικά εφόσον χρειαστεί, θα συνεχιστούν», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες Αφγανοί σε απόγνωση έχουν συρρεύσει αναζητώντας διαφυγή από τη χώρα, είναι «λίγο καλύτερη».

Η βρετανική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι εξασφάλισε την απομάκρυνση 1.615 ανθρώπων από το Σάββατο, μεταξύ αυτών είναι 399 Βρετανοί υπήκοοι και οι συγγενείς τους, 320 μέλη του προσωπικού της πρεσβείας και 402 Αφγανοί.

Ερωτηθείς εάν εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών του Ντόμινικ Ράαμπ, του οποίου η αντιπολίτευση ζητάει την παραίτηση σχετικά με την ανταπόκρισή του στην κρίση, ο Τζόνσον απάντησε «απολύτως».

Όλες οι ειδήσεις

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν για Αφγανιστάν: Στο επίκεντρο το προσφυγικό

Κορονοϊός - Μέτρα: Μόνο εμβολιασμένοι σε εσωτερικούς χώρους και σκέψεις για μάσκες παντού

Μαγιορκίνης: Εικόνες – σοκ από τις βλάβες στους πνεύμονες υγιών ανηλίκων

Κορονοϊός: 768 κρούσματα σε Αττική, 376 σε Θεσσαλονίκη, 340 σε Κρήτη - Η κατανομή