Οι βρετανικές συστάσεις, οιοποίες δεν αποτελοούν υποχρεώση, έχουν μετατρέψει τα σχολεία κάτι σαν ξεχωριστά κρατίδια, που πράττουν ό,τι θεωρούν πως είναι σωστό

Μόλις πριν τέσσερις ημέρες άνοιξαν τα περισσότερα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήδη επικρατεί χάος και αναρχία σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που πρέπει να εφαρμόζονται από μαθητές και καθηγητές.

Μέχρι τώρα οι βασικές συστάσεις είναι η επιστροφή της μάσκας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η λήψη rapid τεστ δυο φορές την εβδομάδα.

Όμως πρόκειται για συστάσεις και όχι για υποχρέωση.

Αυτό έχει μετατρέψει τα σχολεία κάτι σαν ξεχωριστά κρατίδια, που πράττουν όπως θεωρούν εκείνα ότι είναι σωστό.

Άλλα λέει το υπουργείο Παιδείας, άλλα τα συνδικάτα

Ήδη πολλά σχολεία αναφέρουν ότι είναι μικρό το ποσοστό των μαθητών που εφαρμόζει τη χρήση της μάσκας, προκαλώντας ανησυχία κυρίως σε γονείς και καθηγητές για την εξάπλωση της Όμικρον.

Εκπαιδευτικά συνδικάτα και υπουργείο Παιδείας βρίσκονται σε σύγκρουση. Η δυσλειτουργική σχέση εκπαιδευτικών, συνδικάτων και υπουργείου Παιδείας δεν βοηθάει ιδιαίτερα την κατάσταση.

Για παράδειγμα, το υπουργείο συστήνει το σχολείο να συνενώνει τάξεις σε περίπτωση έλλειψης καθηγητών, ενώ τα συνδικάτα προτρέπουν τα σχολεία να μην προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες που υποβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Διαφορά απόψεων υπάρχει ακόμα και στο ζήτημα καραντίνας των μαθητών.

Διαβάστε τη συνέχεια στη DW