Περίπου 7.400 θέσεις εργασίας μεταφέρθηκαν από τη Βρετανία ή δημιουργήθηκαν σε νέα οικονομικά κέντρα στην ΕΕ – Μεταφέρθηκαν περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 1,15 τρισ. ευρώ

Περισσότερες από 400 χρηματοοικονομικές εταιρείες στη Βρετανία μετέφεραν τις δραστηριότητες και το προσωπικό τους εξαιτίας του Brexit, σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε η δεξαμενή σκέψης New Financial.

Σύμφωνα με τη μελέτη, περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 1 τρισ. λιρών (1,15 τρισ. ευρώ) μεταφέρθηκαν σε χρηματοοικονομικά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, η μελέτη αναφέρει ότι αναμένεται να καταγραφούν ακόμη περισσότερες δραστηριότητες μετεγκατάστασης και να μεταφερθούν ακόμη περισσότερα περιουσιακά στοιχεία εκτός Βρετανίας.

«Νομίζουμε ότι (οι αποχωρήσεις) έχουν υποεκτιμηθεί και αναμένουμε αύξηση των αριθμών στην επόμενη χρονική περίοδο. Bρισκόμαστε στο τέλος της αρχής του Brexit», αναφέρει η ίδια μελέτη.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, περίπου 7.400 θέσεις εργασίας μεταφέρθηκαν από τη Βρετανία ή δημιουργήθηκαν σε νέα οικονομικά κέντρα στην ΕΕ. Επίσης, δηλώσεις τραπεζιτών στο Reuters αναφέρουν ότι μερικές μετακινήσεις έχουν καθυστερήσει εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω του κορωνοϊού.

Το σύνολο των 440 μετεγκαταστάσεων είναι μεγαλύτερο των εκτιμήσεων και πολύ επάνω από την πρόβλεψη για 269 μετεγκαταστάσεις χρηματοοικονομικών εταιρειών στην έρευνα της New Financial που είχε γίνει το 2019. Πλέον, η ίδια δεξαμενή σκέψης εκτιμά ότι ο αριθμός των μετεγκαταστάσεων θα ξεπεράσει κατά πολύ τις 500 εταιρείες.

Διαβάστε ακόμη

Φορολογικές δηλώσεις: Ο νέος κωδικός στο Ε1 που θα σβήνει τεκμήρια και πρόστιμα στις αποδείξεις

Απανθρακοποίηση της Ναυτιλίας: Οι πλοιοκτήτες δεν έχουν αντιληφθεί τις αλλαγές που έρχονται

Harley-Davidson: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου