Προ ολίγων ημερών, από το υπουργείο Εργασίας εστάλη ένα πλέον πολύ γνωστό μήνυμα προς τους διαπιστευμένους συντάκτες του μέσω της εφαρμογής Whatsup: «Αύριο στις 8.30 π.μ. ο Υπ. Εργασίας, Γ. Βρούτσης, θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Δ. Οικονόμου». Ανάλογο μήνυμα, προανήγγειλε για άλλη ημέρα, «συνέντευξη του Γ. Βρούτση στον ΣΚΑΪ και στον Γ. Αυτιά, στις 8.30 π.μ.». Όπως αναφέρει σε πολύ εύστοχο σχόλιό της η δημοσιογράφος της ΕΦΣΥΝ Χρ. Κοψίνη, εκεί μάθαμε για την καταβολή των επικουρικών τον Ιούλιο.

Φαίνεται πως με την παρούσα κυβέρνηση πολλά αλλάζουν και στον τρόπο με τον οποίο καλούνται να ασκήσουν το επάγγελμά τους οι δημοσιογράφοι αλλά και στους όρους υπό τους οποίους διαμορφώνεται η ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτιών. Ειδικά ο κ. Βρούτσης έχει την απαίτηση οι διαπιστευμένοι συντάκτες του υπουργείου του να ξυπνούν πρωί πρωί, να ανοίγουν την τηλεόρασή τους, να συντονίζονται στον… ΣΚΑΪ και να στήνουν αυτί για να ακούσουν τι θα εξαγγείλει, εάν θα βγάλει κάποια είδηση ή απλώς θα κάνει την πολιτική του περατσάδα σε δημόσια θέα και χωρίς καμιά αλληλεπίδραση ή ἑνοχλητική"ερώτηση, προστατευμένος πολιτικά στο «αποστειρωμένο» φιλοκυβερνητικό κανάλι του Φαλήρου. Και έτσι να βγαίνει η είδηση και το «ψωμάκι» του επαγγελματία δημοσιογράφου…

Εδώ θα αντιγράψουμε την Χρ. Κοψίνη, η οποία σχολιάζει τα εξής:

«Ο κ. Βρούτσης ξεπέρασε τα όρια (…) είναι η πρώτη φορά που ένας πολιτικός αγνοεί επιδεικτικά το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα της ενημέρωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων. Κατάργησε τον θεσμό της συγκροτημένης ενημέρωσης με συνεντεύξεις Τύπου που σεβάστηκαν ευλαβικά όλοι οι προκάτοχοί του. Ισως γιατί φοβάται τις μη αναμενόμενες ερωτήσεις. Ισως γιατί θεωρεί περιττή την παρουσία δημοσιογράφων που δεν εγκρίνει. Και γι’ αυτό δεν φταίει ο κορονοϊός. Από την ημέρα που ανέλαβε το τιμόνι του υπουργείου δεν έχει κάνει ούτε μία συνέντευξη Τύπου. Πέρασε ασφαλιστικό νομοσχέδιο χωρίς συγκροτημένη και επίσημη ενημέρωση, μόνο με διαρροές»….

Ο υπουργός Εργασίας θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί επιλέγει να απαντά μόνο σε ασφαλές φιλοκυβερνητικό περιβάλλον και σε επιλεγμένους, έναν ή δυο, δημοσιογράφους, που εργάζονται σε κανάλια τα οποία στηρίζουν άκριτα το κυβερνητικό έργο.