Αναστάτωση επικράτησε στο κέντρο των Βρυξελλων, όταν βαν έπεσε πάνω σε καφετέρια τραυματίζοντας έξι ανθρώπους. Ο οδηγός του βαν, που είχε διαφύγει από το σημείο, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Αμβέρσα.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν εάν επρόκειτο για ατύχημα ή για σκόπιμη ενέργεια. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε βελγικά μέσα ενημέρωσης ότι το βαν μπήκε με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Σεν Μισέλ, που οδηγεί σε μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή, με τα λάστιχα να στριγκλίζουν. Φαινόταν ότι είχε στόχο την καφετέρια και στη συνέχεια απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα υποστήριξαν.

H στιγμή που το βαν πέφτει πάνω στην καφετέρια

Η φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής με έως 12 άτοκες δόσεις!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

#Belgium: CCTV footage of the security incident earlier today. The driver of a van run over people near a bar in central #Brussels, leaving six injured. Belgium raises the terrorist threat level in Brussels to 3. pic.twitter.com/cq5HovR9HF

— DEFCON (@DEFCONNEWSTV) August 26, 2022

Μετά τη σύγκρουση, ο οργανισμός που είναι αρμόδιος για την εκτίμηση της τρομοκρατικής απειλής στο Βέλγιο (OCAM) ανέβασε το επίπεδο συναγερμού από το 2 στο 3 για λίγες ώρες. Στη συνέχεια το μείωσε και πάλι, «λόγω των καθησυχαστικών» πληροφοριών που προέκυψαν από την έρευνα, όπως είπε ένας εκπρόσωπός του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η εισαγγελία των Βρυξελλών αναμένεται ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα αργότερα σήμερα. «Το βέβαιο είναι ότι το όχημα έτρεχε με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα» κατευθυνόμενο προς την καφετέρια όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν «τουρίστες, εργαζόμενοι, κάτοικοι και Βέλγοι επισκέπτες στην πρωτεύουσα», είπε ο δήμαρχος των Βρυξελλών Φιλίπ Κλοζ, μιλώντας στην εφημερίδα Le Soir.

Πάντως και οι έξι τραυματίες είναι καλά στην υγεία τους και δεν χρειάστηκαν νοσηλεία.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ