Μπορεί κάποιοι να έχουν ενθουσιαστεί με τις δυνατότητές του, άλλοι όμως έχουν τρομοκρατηθεί ότι το** ChatGPT**, το γνωστό ΑΙ, πρόκειται να τους στείλει στο ταμείο ανεργίας.

Στο chatGPT

Η πόλη κοντά στο Χατάι που έμεινε αλώβητη στον σεισμό Οι υπάλληλοι της Amazon για παράδειγμα που δοκίμασαν το ChatGPT δήλωσαν ότι κάνει «πολύ καλή δουλειά» στην εξυπηρέτηση πελατών και είναι «πολύ δυνατό» στην απάντηση ερωτήσεων γύρω από την εταιρική στρατηγική. Ωστόσο, οι χρήστες του ChatGPT διαπίστωσαν επίσης ότι το AI μπορεί να παράγει παραπληροφόρηση, να απαντά λανθασμένα σε προβλήματα κωδικοποίησης και να κάνει λάθη σε βασικά μαθηματικά.

Αν και μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης του 2013 διαπίστωσε ότι το 47% των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να χαθούν από την τεχνητή νοημοσύνη τα επόμενα 20 χρόνια.

Η λίστα με τα επαγγέλματα

Σύμφωνα με το Business Insider αυτές είναι οι** θέσεις εργασίας** που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο αντικατάστασης από την τεχνητή νοημοσύνη.

  1. Επαγγέλματα τεχνολογίας (προγραμματιστές, μηχανικοί λογισμικού, αναλυτές δεδομένων).
  2. Θέσεις εργασίας στα μέσα ενημέρωσης (διαφήμιση, δημιουργία περιεχομένου, τεχνική γραφή, δημοσιογραφία).
  3. Θέσεις εργασίας σε νομικά επαγγέλματα (βοηθοί δικηγόρων).
  4. Αναλυτές έρευνας αγοράς: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι καλή στην ανάλυση δεδομένων και στην πρόβλεψη αποτελεσμάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αναλυτές ερευνών αγοράς μπορεί να είναι ευάλωτοι σε αλλαγές που καθοδηγούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.
  5. Εκπαιδευτικοί: Το ChatGPT μπορεί εύκολα να διδάξει ήδη μαθήματα.
  6. Θέσεις εργασίας στα χρηματοοικονομικά (χρηματοοικονομικοί αναλυτές, προσωπικοί χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι).
  7. Εργαζόμενοι στον τραπεζικό τομέα: Ορισμένες δουλειές ακόμα και στη Wall Street θα μπορούσαν επίσης να τεθούν σε κίνδυνο.
  8. Σχεδιαστές γραφικών: Σε μια ανάρτηση του Harvard Business Review τον Δεκέμβριο, τρεις καθηγητές μίλησαν για το DALL-E, ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να παράγει εικόνες σε δευτερόλεπτα με ότι συνεπάγεται αυτό για τον εν λόγω κλάδο.
  9. Λογιστές: Η λογιστική θεωρείται γενικά ως ένα σταθερό επάγγελμα, αλλά ακόμη και οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον κλάδο θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν από την αυτοματοποίηση.
  10. Εξυπηρέτηση πελατών: Πιθανότατα έχετε ήδη βιώσει την εμπειρία να καλείτε ή να συνομιλείτε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών μιας εταιρείας και να σας απαντά ένα ρομπότ. Το ChatGPT και οι σχετικές τεχνολογίες θα μπορούσαν να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την εν λόγω εμπειρία.

Σεισμός: 55.000 κτίρια στην Ελλάδα βρίσκονται στο έλεος του Εγκέλαδου Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png