Από αύριο η είσοδος στη Δανία θα επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους και μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ για κορωνοϊό εντός των τελευταίων 24 ωρών

Την απαγόρευση των ταξιδιών από τις 9 Ιανουαρίου και από όλες τις χώρες ανακοίνωσε η Δανία, ενώ συνιστά στους πολίτες της να αποφύγουν τη μετάβαση στο εξωτερικό σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού και ιδίως τις μεταλλάξεις του.

Η σημερινή ανακοίνωση ενισχύει τα ήδη αυστηρά μέτρα οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού που έχει λάβει η χώρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters o υπουργός Εξωτερικών Τζέπε Κοφοντ δήλωσε στους δημοσιογράφους σήμερα Παρασκευή ότι τα ταξιδιωτικά μέτρα ήταν «λογική συνέπεια των εσωτερικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες».

Οι δανικές αρχές μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής, αλλά εκτιμούν ότι η βρετανική μετάλλαξη θα κυριαρχήσει στη χώρα μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Από το Σάββατο, η είσοδος στη Δανία θα επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους και μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ για κορωνοϊό εντός των τελευταίων 24 ωρών, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών προσθέτοντας ότι τα συγκεκριμένα μέτρα θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι τις 17 Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Lockdown: Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων έως τις 18/1

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι – Ημερομηνίες ανά Ταμείο

Άννα Αγγελικούση: Η προσωπικότητα της χρονιάς στη ναυτιλία