Βαρύς ήταν ο «φόρος αίματος» στην άσφαλτο και τον Ιούνιο, καθώς στην Αττική, 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα δυστυχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας.

Παράλληλα, 564 άτομα τραυματίστηκαν συνολικά (17 σοβαρά και 547 ελαφρά) σε 460 ατυχήματα.

Κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Βεβαιώθηκαν 22.007 παραβάσεις

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή του λεκανοπεδίου, βεβαίωσε 22.007 παραβάσεις από τις οποίες οι 850 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν 511 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 46 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 2.772 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 246 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 414 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 433 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, **1.446 για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 51 για επικίνδυνους ελιγμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Θύελλα από την αποκάλυψη Καλογρίτσα για τη διαπλοκή «White House» και Παππά

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού παρουσία βουλευτών σε γλέντι στην Αλίαρτο

Κομισιόν για Αγιά Σοφιά: Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να τρέφεται η διαμάχη μεταξύ των θρησκειών**

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr