“Δεν μπορούμε καν να φανταστούμε το μέλλον μας στο Λύκειο”

“Δεν μπορούμε καν να φανταστούμε το μέλλον μας στο Λύκειο”

Στην σύγχρονη τεχνολογικά και επιστημονικά ανεπτυγμένη κοινωνία έχει παρατηρηθεί έντονη και απότομη αύξηση στον αριθμό των κοινωνικών προβλημάτων , σε σχέση με παλιότερα χρόνια.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα , που προσωπικά θεωρώ πως αφορά ολόκληρο το έθνος , είναι η εκπαίδευση και συγκεκριμένα το γεγονός ότι η πλήρης και εξειδικευμένη εκπαίδευση δεν αποτελεί προτεραιότητα του ελληνικού κράτους στην σημερινή εποχή. Αυτό το γεγονός επικυρώνεται από την άρνηση των αρχών για την δημιουργία Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά , μια πράξη η οποία κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από την στιγμή δημιουργίας του Πειραματικού Γυμνασίου.

Η συγκεκριμένη κατάσταση έχει επηρεάσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τους κατοίκους των Χανίων και ιδίως εμάς τους μαθητές του Γυμνασίου , οι οποίοι δεν μπορούμε να φανταστούμε το μέλλον μας στα επόμενα σχολικά χρόνια του Λυκείου.

Τέλος , ένα ακόμη σημαντικό επιχείρημα μου είναι , ότι αφού δημιουργήθηκε και Πειραματικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό η εκπαιδευτική κοινότητα οφείλει να μην επιτρέψει την λήξη του θεσμού του «Πειραματικού» στο Γυμνάσιο, αλλά στο Λύκειο.

Διότι με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθεί η πιο εξιδεικευμένη εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων μαθητών. Υπό τις αντίθετες συνθήκες όμως , το Πειραματικό Νηπιαγωγείο , Δημοτικό αλλά και Γυμνάσιο θα χάσει την αξία του αφού η εξειδικευμένη εκπαίδευση δεν θα ολοκληρώνεται αλλά θα σταματάει λίγα βήματα πριν τον «τερματισμό».

Αυτήν μου την άποψη την υποστηρίζω , διότι η εκπαίδευση αποτελεί μια από τις βασικότερες αξίες για τους ανθρώπους , αφού τους βοηθάει στην κοινωνικοποίηση καθώς και στην ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία . Αξιοσημείωτη και κυριότερη λειτουργία της όμως αποτελεί η μετάδοση γνώσεων και αξιών στα νέα μέλη της κοινωνίας.

Για αυτούς τους λόγους η επικέντρωση του ελληνικού κράτους , και ιδιαίτερα της κοινότητας των Χανίων στην δημιουργία Πειραματικού Λυκείου , πιστεύω πως θα έπρεπε να κατέχει την πρώτη θέση στην ατζέντα των υποχρεώσεων τους.

Μ.Σ. – Μαθήτρια Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων