Πριν μερικά χρόνια, ο πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Νίκος Καραχάλιος, είχε καταγγείλει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τού είχε ζητήσει να τον προσφωνεί «κύριο πρόεδρο» και όχι σκέτο «Κυριάκο». Φαίνεται, λοιπόν, πως ο πρωθυπουργός έχει… κόλλημα με την αστική ευγένεια, το πρωτόκολλο και τους «τύπους», αφού αντίστοιχη παρατήρηση έκανε χθες στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως γράφει το matrix24.gr όλα ξεκίνησαν όταν ο πρωθυπουργός, σε μία αποστροφή της ομιλίας του, επέλεξε να «δανειστεί» τον τίτλο από ένα βιβλίο του Ρόναλντ Ντουόρκιν. «Θέλω να δανειστώ τον τίτλο ενός βιβλίου του Αμερικανού νομικού στοχαστή, Ρόναλντ Ντουόρκιν, ο οποίος απέρριπτε το ασυμβίβαστο μεταξύ ελευθερίας και ισότητας. Αυτό επιχειρούμε σήμερα, να εναρμονίσουμε την ελευθερία που απορρέει από το Σύνταγμα με την ισότητα των δικαιωμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Τότε, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε φασαρία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ειρωνευθεί τον Ευκλείδη Τσακαλώτο: «Συγχαρητήρια, υπάρχει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζει τον Ντουόρκιν. Μπράβο κ. Τσακαλώτε», είπε δηκτικά ο πρωθυπουργός. Τότε, ο Τσακαλώτος εξερράγη, τονίζοντας: «Εγώ τον έχω διαβάσει, εσύ τον έχεις διαβάσει;». Όμως, ο… ενικός δεν άρεσε στον πρωθυπουργό: «Στη Βουλή μιλάμε στον πληθυντικό κ. Τσακαλώτε. Τον ενικό να τον αφήσετε για τις δικές σας εσωτερικές συγκεντρώσεις, όταν τσακώνεστε μεταξύ σας. Εδώ είναι Κοινοβούλιο και θα μάθετε ότι υπάρχουν κανόνες», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας ότι τού αρέσει πολύ το… πρωτόκολλο.