Η δήλωση του Βασίλη Λαμπρινού: “Η αναγνώριση της προσφοράς της μητέρας στην οικογένεια και στην κοινωνία –κάθε μητέρας σε ολόκληρό τον κόσμο– τιμά, πρωτίστως, την πορεία του ανθρώπου προς τον πολιτισμό.

Η αποστολή της, στις περίπλοκες συνθήκες ζωής του σύγχρονου κόσμου, απαιτεί τεράστιες ψυχικές, πνευματικές και σωματικές δυνάμεις, καθώς η γυναίκα σήμερα συμμετέχει σε όλους τους τομείς του δημοσίου βίου, σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Στον χρόνο που απομένει, η μητέρα πρέπει να αφιερωθεί στο παιδί της, παραδίδοντάς του: τις αξίες και τις αρχές που θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Αυτός ο καίριος, καθοριστικός ρόλος για την διαδρομή του ανθρώπου, δεν άλλαξε στο πέρασμα των αιώνων, ούτε θα αλλάξει ποτέ.

Δίδουμε ουσιαστικό περιεχόμενο σε αυτή την ημέρα, τιμούμε την μητέρα, συνειδητοποιώντας, για μια ακόμη φορά, την σημασία της αποστολής της. Ο σεβασμός και η αγάπη μας προς το πρόσωπό της, αποτελούν την ελάχιστη ανταπόδοση. Συνάμα, είναι διαρκές χρέος της πολιτείας να στηρίζει εμπράκτως την μητέρα, με αποτελεσματικά μέτρα προστασίας, εξασφαλίζοντάς της αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, ενισχύοντας το έργο της – ένα έργο που είναι θεμελιακά συνδεδεμένο με την πρόοδο της κοινωνίας.”