Θα αντιδράσουν Αθήνα και Λευκωσία;;;

«Διοίκηση της Βόρειας Κύπρου»!!!

Έτσι ονομάζει τώρα το καθεστώς των κατεχομένων ο διεθνιστής γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες!!!

Στον ΟΗΕ δείχνουν ξεκάθαρα πως οι διεθνιστές, προκειμένου να «λυθεί» το Κυπριακό και προφανώς και τα Ελληνοτουρκικά στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της πολιτικής της «παγκόσμιας ειρήνης» προωθούν τις φιλοτουρκικές θέσεις, εν προκειμένω την φιλοτουρκική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία μετατρέπει την ελεύθερη Κύπρος σε κοινότητα.

Ο φιλότουρκος Γκουτέρες στήνει παγίδα με την Πενταμερή διάσκεψη και στην Ελλάδα, όχι μόνο στην Κύπρο.

Η διάσκεψη αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου στην Νέα Υόρκη και η ακριβής ημερομηνία, η εκπροσώπηση και το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία των πέντε πλευρών για τη διαδικασία και είναι θέμα ημερών η επίσημη ανακοίνωση από τον ΟΗΕ.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί σε επίπεδο κορυφής από τον πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, ενώ η Ελλάδα και η Τουρκία από τους υπουργούς Εξωτερικών. Στο περιθώριο της διάσκεψης οι κ. Δένδιας και Τσαβούσογλου θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν, εάν μέχρι τότε δεν βρεθεί κοινός τόπος για συνάντηση αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά και τη συζήτηση των ευρω-τουρκικών σχέσεων στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., στις 25 Μαρτίου.

Έως την σύνοδο του Μαρτίου αναμένεται να έχει διεξαχθεί άλλος ένας γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας, ο 62ος, που θα γίνει στην Αθήνα, καθώς τα μηνύματα από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ συντείνουν προς έναν γρηγορότερο ρυθμό συνομιλιών προκειμένου να «λυθούν» γρήγορα τα ζητήματα και αν κρίνουμε από τις δηλώσεις Γκουτέρες, εις βάρος των Ελλήνων.

Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει! Προβληματίζει το γεγονός πως Ελλάδα και Κύπρος ΔΕΝ αντιδρούν στις πολιτικές του Γκουτέρες.

Αυτά έγραψε ο Γενικός Γραμματέας του «αμαρτωλού» Ο.Η.Ε.:

«Έχω εντολή από το Σ.Α. σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις. Η εντολή αυτή αναφέρεται ρητά σε διζωνική δικοινοτική λύση. Προφανώς αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για την συνάντηση των διαπραγματευτών που συγκαλούμε, να παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Είμαι πάντα έτοιμος να πάω στο Σ.Α. κι αν υπάρχει συμφωνία των μερών διευρύνοντας το πεδίο των διαπραγματεύσεων, θα ερμηνευθεί ως κοινή συμφωνία.

Το γεγονός ότι εμμένω στην εντολή που έλαβα, δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ανοιχτός να ακούσω τον καθένα, να λάβω τα συμπεράσματα της συζήτησης στην βάση του οτιδήποτε τα μέρη έχουν ως κοινή άποψη για το μέλλον.

Πρόθεσή μου είναι να συγκαλέσω στις αρχές Μαρτίου μία συνάντηση των 5+1, τα Ηνωμένα Εθνη με τις δύο κοινότητες της Κύπρου μαζί με τις εγγυήτριες δυνάμεις, Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία.

Η συνάντηση αποφασίσαμε να είναι άτυπη, χωρίς προϋποθέσεις, για να επιτρέψει στα μέρη …Υπάρχουν αυτές οι αλλαγές στην διοίκηση της βόρειας Κύπρου. Είναι σημαντικό να υπάρξει ευκαιρία όλοι να συζητήσουν ειλικρινώς μεταξύ τους πως βλέπουν το μέλλον και πως προχωρούμε».

ΠΗΓΗ