Δήμαρχος ελληνικού δήμου, προβάλλει στα social media σημαντική χρηματοδότησή που εξασφάλισε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην τουρκική γλώσσα!

Ο λόγος για τον δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν, o οποίος χρησιμοποιεί την τουρκική γλώσσα στα κοινωνικά δίκτυα, σε μια προσπάθεια επιβολής της στη δημόσια διοίκηση, παράλληλα με την ελληνική. Ο ίδιος μάλιστα προβάλλεται και ως Yassıköy Belediye Başkanı. Δηλαδή δήμαρχος του Ιάσμου (Yassıköy) στα τουρκικά.

Πρόσφατα ο δήμος Ιάσμου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου - που υλοποιεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας- εξασφαλίζοντας 170.000 ευρώ για την προμήθεια 10 ημιυπόγειων κάδων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο δήμαρχος περιχαρής, ανακοίνωσε στα social media την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ελληνικό κράτος στα… τουρκικά, μη τηρώντας καν τα προσχήματα, και μη σεβόμενος πως μεγάλο μέρος των κατοίκων του δήμου του, είναι χριστιανοί.

Yeşil Kasa Programından, 170.440 € degerinde, 20 Yer Altı Çöp Bidonu, projemiz onaylandı. Yunanistan genelinde bu programa dahil olan ilk 11 belediye arasında yer aldık… pic.twitter.com/dsElnUozuX

— Onter Moumin (@OnterMoumin) December 15, 2020

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στον σκληρό τουρκόφρωνα πυρήνα της μειονότητας, σχολιάζουν στο protothema.gr πως οι τουρκοαναρτήσεις του κ.Μουμίν, στόχο δεν έχουν ν’ αποδείξουν μόνο τη βαθιά του πίστη στην Τουρκία, εξάλλου με την υποστήριξη του τουρκικού προξενείου εξελέγη δήμαρχος, αλλά κυρίως να επιβληθεί ως ηγετική προσωπικότητα στο χώρο της μειονότητας. Αν και το τελευταίο αμφισβητείται ευθέως.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο δήμαρχος Ιάσμου, παραβρέθηκε σε τουρκοφιέστα του παραρτήματος Προύσας του κορυφαίου αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης ‘‘Τούρκων’’ Δυτικής Θράκης». Στη διάρκεια χαιρετισμού του, και σύμφωνα με βίντεο που δημοσιοποιήθηκε, ο κ. Μουμίν αναφέρθηκε στο όραμά του για το πώς ο δήμος που διοικεί «θα αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα» -την Τουρκία δηλαδή- έδωσε διαβεβαιώσεις πως αν και αποφοίτησε από ελληνικό Λύκειο και Πανεπιστήμιο δεν έχει χάσει ρανίδα από τον … «μουσουλμανισμό και τον τουρκισμό» του, κατηγόρησε τον μειονοτικό ανθυποψήφιό του κ. Καδή Ισμέτ πως τον αντιπολιτεύεται «σ’ ενότητα μαζί με τον Έλληνα», (εννοώντας τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Αμούτζα) φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει ευθέως για… «γνωστό εχθρό απέναντι», απαγγέλοντας στο τέλος και στίχους ποιήματος, αφιερωμένο στον Τούρκο στρατιώτη.

Το protothema.gr, είχε αναδείξει τότε, την προκλητική συμπεριφορά του κ.Μουμίν, με σχετικό δημοσίευμα υπό τον τίτλο : «Μειονοτικός δήμαρχος Ιάσμου: Απήγγειλε και ποίημα για τους ‘‘ένδοξους Τούρκους στρατιώτες’’».

Ειδήσεις σήμερα Μολδαβή επίδοξη σταρ του Instagram φέρεται να «ξερίζωσε την καρδιά» της μάνας της με μαχαίρι **Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι εμβολιασμοί στις ευρωπαϊκές χώρες θα ξεκινήσουν την ίδια μέρα[

](/world/article/1075377/koronoios-i-europi-ohuronetai-me-nea-lockdown-kai-perimenei-me-agonia-to-emvolio/)Ο Τομ Κρουζ… ουρλιάζει εκτός εαυτού σε εργαζόμενους που παραβίασαν τους κανόνες κατά της Covid-19**

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr