ΑΡΘΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ατζέντα 2030

Δημιουργείται ΕΛΛΑΔΑ "μεταναστών"! Οι Έλληνες, κόψτε το λαιμό σας

… Η κυβέρνηση άκουσε τα αιτήματα των παραγωγών από όλη τη χώρα και προχώρησε στη σύσταση μιας επιτροπής που ανέλαβε να βρει λύση στο πρόβλημα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Οι ειδήσεις κάθε ημέρας στο θέμα «μεταναστευτικό» δεν μας καθησυχάζουν, αντιθέτως μας προβληματίζουν και παράλληλα ενισχύουν την πεποίθησή μας, ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν εργάζονται προς το συμφέρον των Ελλήνων και της Πατρίδας μας. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας παρουσιάζει ως επίτευγμα την αυγή της νέας Ελλάδας η οποία μπαίνει σε μια νέα εποχή. Η κυβέρνηση τυφλή και κουφή μπροστά στα προβλήματα των Ελλήνων, προχωρά στην επεξεργασία σχεδίων που δίνουν τις καλύτερες λύσεις στα προβλήματα των ξένων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της εφαρμογής τους στη χώρα μας.
Δημιουργείται ΟΑΕΔ μεταναστών. Το σχέδιο της κυβέρνησης για δουλειά σε χιλιάδες αλλοδαπούς, στην ουσία σημαίνει: Δημιουργείται ΕΛΛΑΔΑ μεταναστών. Είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για διασπορά χιλιάδων αλλοδαπών στην ελληνική ύπαιθρο. Επίσης οι Έλληνες που ψάχνετε δουλειά, κόψτε το λαιμό σας.
Ηδημιουργία ΟΑΕΔ μεταναστών είναι μία ακόμη προκλητική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την εξυπηρέτηση χιλιάδων «προσφύγων και μεταναστών», την ώρα που αναζητούν εργασία και αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό χιλιάδες Έλληνες. 
Προσπαθεί να μας πείσει ότι  η διασπορά χιλιάδων «προσφύγων και μεταναστών» στην ελληνική ύπαιθρο θα έχει πολλαπλό θετικό αντίκτυπο στην αναζωογόνηση της υπαίθρου. Δεν είναι έτσι τα πράγματα όμως. Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. Καλά θα κάνει η κυβέρνηση στα σχέδιά της να συμπεριλάβει και την αυστηρή αστυνόμευσή τους, όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Κυρίως αφήνει μια πικρία αυτή η διαρκής μέριμνα της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των παράνομων μεταναστών, ενώ εδώ και χρόνια χιλιάδες Έλληνες έχουν μείνει χωρίς δουλειά (λόγω εφαρμογής άλλου σχεδίου) και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Πατρίδα για βιοποριστικούς λόγους. Θα περιμέναμε πρώτα να ακούσει τα δικά μας αιτήματα, να συστήσει επιτροπές, να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει σχέδια απασχόλησης των Ελλήνων ανέργων, ώστε να βρουν ξανά το δρόμο τους, να σταθούν στα πόδια τους, χωρίς να χρειάζεται να ξενιτευτούν, αλλά δυστυχώς και πάλι προηγούνται οι παράνομοι μετανάστες. 
Διαβάσαμε στο dikaiologitika.gr:

Δημιουργείται ΟΑΕΔ… μεταναστών: Το σχέδιο της κυβέρνησης για δουλειά σε χιλιάδες αλλοδαπούς

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επεξεργάζεται σχέδιο, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την παροχή δουλειάς στα χωράφια σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Θεωρείται ότι μία τέτοια πρωτοβουλία θα έχει πολλαπλό θετικό αντίκτυπο στην αναζωογόνηση της υπαίθρου αλλά και στην αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.
Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένας «ΟΑΕΔ μεταναστών» που θα έχει αντίστοιχη λίστα με εργαζόμενους που θα μπορούν να μεταβούν στις αγροτικές περιοχές, όπου απαιτούνται εργατικά χέρια.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα περί τους 66 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που είναι καταγεγραμμένοι, νόμιμοι και διαθέτουν ΑΜΚΑ.
Από όλη την Ελλάδα υπάρχουν αιτήματα για την εύρεση εργατών που θα απασχοληθούν σε εργασίες εποχικού χαρακτήρα σε διάφορες καλλιέργειες. Οι παραγωγοί αδυνατούν να βρουν φθηνά εργατικά χέρια και πολλές φορές αναγκάζονται να φέρνουν για 2 – 3 μήνες εργάτες από την Αλβανία. Ωστόσο, όπως οι ίδιοι οι αγρότες δηλώνουν, υπάρχει πρόβλημα τόσο με τα προξενεία και τις βίζες όσο και με τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργατών.
Η κυβέρνηση άκουσε τα αιτήματα των παραγωγών από όλη τη χώρα και προχώρησε στη σύσταση μιας επιτροπής που ανέλαβε να βρει λύση στο πρόβλημα.
Τις διαδικασίες τρέχει ο Μάκης Βορίδης ενώ και ο Γιάννης Βρούτσης έχει δώσει το πράσινο φως.
Στις πρώτες συζητήσεις καταγράφηκαν τα αιτήματα για εργατικά χέρια από όλη την Ελλάδα και συμφωνήθηκε να υπάρξει μια πιλοτική εφαρμογή του σχεδίου από έναν νομό, πιθανότατα από τον νομό Ημαθίας. Οι περίπου 80 συνεταιρισμοί θα έχουν λίστα με τον αριθμό των εργαζόμενων που χρειάζονται για τις εποχικές εργασίες και τον χρόνο απασχόλησης και θα συνεργάζεται με τα κατά τόπους ΟΑΕΔ.