Ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, με θέμα τη δημιουργία Αστυνομικού τμήματος στο Ασήμι, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜεΡΑ 25 Γιώργος Λογιάδης.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:

“Το τελευταίο καιρό στο χωριό Ασήμι, του Δήμου Γόρτυνας, οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι αφού έχουνε γίνει μάρτυρες περιστατικών έντονης παραβατικότητας. Αποκορύφωμα το πρόσφατο περιστατικό, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, ανταλλαγής πυροβολισμών, σε κεντρικό δρόμο του Ασημίου, εν ώρα αιχμής, θέτοντας σε κίνδυνο ανυποψίαστους πολίτες. Η κατάσταση πλέον φαίνεται ότι είναι εκτός ελέγχου. Ο προβληματισμός είναι έντονος στην τοπική κοινωνία.

Πρόσφατα το θέμα απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο οπού οι φορείς του τόπου ζήτησαν περισσότερη αστυνόμευση, ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό των υπάρχοντών υπηρεσιών αλλά ακόμα και τη δημιουργία τμήματος ή σταθμού με έδρα το Ασήμι. Ο Δήμος Γόρτυνας είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος στον νομό Ηρακλείου με ποικιλόμορφα γεωγραφικά χαρακτηριστικά και δεν διαθέτει αστυνομικό τμήμα.

Η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι ενήμερη και κινητοποιείται καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Με δεδομένη την έξαρση παραβατικότητας.

Με δεδομένη την έντονη ανησυχία και αγωνία των πολιτών.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: