Μετά από δικαστικές διαμάχες δεκαετιών, ο δήμος Αθηναίων αναγνωρίστηκε ως ιδιοκτήτης μιας μεγάλης έκτασης στα «Κουντουριώτικα» των Αμπελοκήπων, πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός ακόμη ελεύθερου χώρου πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού.

Πρόκειται για οικόπεδα του παλαιότερου προσφυγικού συνοικισμού, συνολικής έκτασης 6 στρεμμάτων, που ήταν σε καθεστώς αμφισβήτησης από επίδοξους καταπατητές επί περίπου έναν αιώνα.

Πλέον, με απόφαση του Αρείου Πάγου, ο δήμος Αθηναίων αναγνωρίστηκε ως ιδιοκτήτης τους και η δημοτική αρχή προχώρησε στην επανάκτησή τους.

Στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής περιλαμβάνεται η σύνδεση της εν λόγω έκτασης με τον λόφο του Λυκαβηττού -ο οποίος θα αναπλαστεί πλήρως- και με το πάρκο έκτασης 18 στρεμμάτων, τα οποίο προγραμματίζεται να δημιουργηθεί εκεί που βρίσκεται το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», καθώς και με τα Προσφυγικά, τα οποία θα επισκευαστούν και θα αποκατασταθούν οι όψεις αλλά και οι κοινόχρηστοι χώροι τους.

Μέχρι πρόσφατα η μεγάλη αυτή έκταση βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκατάλειψης, με εγκαταστάσεις κατεστραμμένες και παραπήγματα σκεπασμένα από σκουπίδια, τα οποία έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Τις προηγούμενες ημέρες συνεργεία του δήμου πραγματοποίησαν μαζικές και μεγάλης κλίμακας εργασίες καθαριότητας-απολύμανσης, κλαδεμάτων, καλλωπισμού του πρασίνου, περίφραξης και σηματοδότησης της περιοχής, με αποτέλεσμα ο δημοτικός χώρος να γίνει πάλι ασφαλής και καθαρός.

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να σταματήσει η Τουρκία τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο

Το Ισλαμικό Κράτος «σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις την περίοδο των εορτών» προειδοποιεί πρώην πράκτορας της ΜΙ6

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr