Με εισήγηση του δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η παράσταση του δήμου στο δικαστήριο για την υπόθεση της θανάτωσης γατών στο Πάρκο Ανάληψης, από άνδρα με σκύλο ράτσας πίτμπουλ.

Πρόκειται για μια υπόθεση που ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελίες πολιτών που βρισκόντουσαν μαζί με τα παιδιά τους στο πάρκο αλλά και από άλλες ανάλογες καταγγελίες. Ο δήμος Βύρωνα, που συνεργάστηκε στενά με το Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης και να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του, θα κινηθεί και νομικά προκειμένου να επιδιώξει την τιμωρία του, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 25.05.2023 13:33 Τουριστικό λεωφορείο άρπαξε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς στις Σέρρες - Απομακρύνθηκαν 32 άτομα

Όπως τόνισε ο Γρηγόρης Κατωπόδης, «ο Δήμος Βύρωνα έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα ζώα στην πόλη μας και είναι ένας από τους Δήμους που παρουσιάζουν πολύ σημαντικό έργο στην προστασία των αδέσποτων ζώων. Γι’ αυτό οφείλει να δώσει το μήνυμα, ότι οι κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι στα ζώα και πολύ περισσότερο η θανάτωση ζώων από πρόθεση, είναι μη ανεκτές στον Βύρωνα και απολύτως καταδικαστέες».

Με την κίνηση αυτή ο δήμος Βύρωνα επιδιώκει να αποτρέψει από αντίστοιχες συμπεριφορές στο μέλλον, να ενθαρρύνει όσους πολίτες είναι μάρτυρες κακοποίησης ζώων να το καταγγέλλουν και να αποτελέσει παράδειγμα για αντίστοιχες ενέργειες και από άλλους δήμους της χώρας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ