Σε περίπου 5.000 υπολογίζονται τα αδέσποτα σκυλιά σε όλο τον Δήμο Ηρακλείου, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Μαρία Καναβάκη, ο οποία ανέλαβε πρόσφατα και την αρμοδιότητα του Κυνοκομείου.

Η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται σε πολλές περιοχές της πόλης, με αγέλες σκύλων σε διάφορες γειτονιές, όπως και στη ΒΙΠΕ.

Η εγκατάλειψη των ζώων από ασυνείδητους, και συνδυασμό με τον χαμηλό αριθμο των στειρώσεων δείχνουν να οδηγούν σε έκρηξη γεννήσεων, καθώς πριν από λίγους μήνες, ο αριθμός των αδέσποτων υπολογιζόταν σε περίπου 2.500 και σήμερα εμφανίζεται διπλάσιος!

Οπως είπε η κ. Καναβάκη το 2020 έγιναν από το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου 400 στειρώσεις καθώς και περίπου 100 υιοθεσίες.

“Η πανδημία μας δεν μας επέτρεψε εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση του κόσμου, όμως προγραμματίζουμε διάφορες δράσεις, καθώς και επισκέψεις σε σχολεία", είπε η κ. Καναβάκη, κάνοντας έκληση στους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα στους δρόμους και όταν αποφασίζουν να πάρουν σκύλο στο σπίτι να είναι σίγουροι ότι θα τον κρατήσουν.

Η επέκταση του Κυνοκομείου κατά επιπλέον 80 θέσεις έχει χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα και θα φτάσει τις 160, την ώρα που το κόστος λειτουργίας του ετησίως αγγίζει τις 300.000 ευρώ, με πέντε μόνιμους υπαλλήλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζανάκης στο Ράδιο Κρήτη: Αναμένουμε 5000 κρούσματα - Τι είπε για τους νομούς του νησιού

Δεσμεύσεις Αμυρά στο Ράδιο Κρήτη για τα προβλήματα των δασικών χαρτών

Φονικό στη Μακρινίτσα: Τραυμάτισε και τη μητέρα των θυμάτων ο 31χρονος