Μπροστά σε ένα νέο κύμα αποψίλωσης νευραλγικών υπηρεσιών από εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη βρίσκεται ο δήμος Ηρακλείου, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται ο νέος κύκλος της κινητικότητας δημοτικών υπαλλήλων, με την υποβολή αιτήσεων για μετάταξή τους προς άλλους δήμους ή φορείς του δημοσίου.

Συνολικά, σε αυτόν τον νέο κύκλο, έχουν αιτηθεί τη μετακίνησή τους από τον δήμο 32 άτομα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη να υπογράφει “αρνητική γνώμη” για όλες τις περιπτώσεις με την αιτιολογία “της υποστελέχωσης του δήμου”.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη εξέπεμπψε σήμα κινδύνου καθώς, όπως υπογραμμίζει, η λειτουργία της δημοτικής μηχανής θα απορρυθμιστεί από την απώλεια αυτών των υπαλλήλων από καίρια πόστα και τμήματα. Το “πλήγμα” θα μπορούσε να …ισοσκελιστεί εάν ο δήμος ήταν σε θέση να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δυνατότητα, ενώ τα “μπαλώματα” των εσωτερικών μετακινήσεων δεν αποτελούν λύση.

Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων που αιτήθηκαν σε αυτόν τον κύκλο, υπηρετεί σε κομβικές δημοτικές υπηρεσίες, όπως στη Διεύθυνση Διοικητικών, στη Διεύθυνση Οικονομικών , στα ΚΕΠ, στην Καθαριότητα και στις Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Δεν κρύβω τη δυσφορία μου για το γεγονός ότι ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με το βάρος της διαχείρισης της πανδημίας να έχει πέσει στους Δήμους, θα έπρεπε να έχουν σταματήσει οι αποχωρήσεις προς άλλους φορείς από τους δήμους. Κατά την πρώτη καραντίνα το είχα θέσει και εγγράφως στο Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ. Το έθεσα και σε παλαιότερη σύσκεψη της ΠΕΔ της οποίας είμαι μέλος στο ΔΣ” σημειώνει η κ Καναβάκη. Πάντως, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει τέλος Ιανουαρίου, οπότε και το Υπουργείο Εσωτερικών είτε θα κάνει δεκτές τις αιτήσεις- όλες ή μέρος αυτών- είτε με τροπολογία θα αναστείλει τις μετατάξεις, ικανοποιώντας το αίτημα των τοπικών αυτοδιοικήσεων.

Ο τωρινός κύκλος διαδέχεται αυτόν του περασμένου Μαίου, περίοδο κατά τη οποία ο δήμος Ηρακλείου αποδυναμώθηκε κατά 12 υπαλλήλους, καθώς τόσες ήταν οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν τελικά από το Υπουργείο Εσωτερικών από τις συνολικά 37 που είχαν κατατεθεί.

Θεωρώ αναμφίβολα ότι κάθε υπάλληλος που φεύγει είναι απώλεια. Σέβομαι κάποιους που προσωπικοί λόγοι τους αναγκάζουν να υποβάλλουν αίτηση, από την άλλη όμως δεν δεν μπορώ να πω ότι θα δεχτώ την δυνατότητα της κινητικότητας ως τρόπο για να μπορέσουν υπάλληλοι πχ να μετακινηθούν σε άλλο τμήμα κλπ” διαμηνύει η κ Καναβάκη και συμπληρώνει: “Η πόρτα μου ήταν και είναι πάντα ανοιχτή για οποιο στέλεχος του δήμου, για οποιο συνεργάτη γιατι έτσι αποκαλώ εγω τους υπαλληλους του δημου, θελει να συζητησουμε οτιδήποτε τον απασχολεί με ειλικρίνεια και με καθαρές κουβέντες.”

Μ.Ζ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη: Σε απόγνωση οι σταφιδοπαραγωγοί - Αδιάθετοι χιλιάδες τόνοι

Ηράκλειο: Χωρίς απουσίες πίσω στα θρανία οι μικροί μαθητές (φωτογραφίες)

ΠΕΔ Κρήτης - ΒΟΑΚ: Παρέμβαση στην ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών