Να ανοίξουν τελευταία τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης φαίνεται ότι ζητούν οι πολίτες, , στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων, όπως δείχνει δημοσκόπηση της Prorata.

Στην ερώτηση «Αν ήταν στο χέρι σας, ποιοι θα ήταν οι τρεις χώροι που θα άνοιγαν τελευταίοι;», το 44% των πολιτών απάντησε τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, το 42% οι εξέδρες γηπέδων για παρακολούθηση αγώνων, ενώ το 37% τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία.

Απαντώντας στην ερώτηση «Αν ήταν στο χέρι σας, ποιοι θα ήταν οι τρεις χώροι που θα άνοιγαν πρώτοι το επόμενο διάστημα;», μόλις το 1% απαντά τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, ενώ ίδιο ποσοστό συγκεντρώνουν οι εξέδρες των γηπέδων, όπως και οι κινηματογράφοι και τα θέατρα.

Οι απαντήσεις φαίνεται ότι βρίσκονται σε σύνδεση με τους φόβους που προκαλούν οι μεγάλοι χώροι στους πολίτες, ως εστίες διασποράς και υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Η δημοσκόπηση της Prorata έγινε την περίοδο της καραντίνας και πριν τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, από τις 24 έως τις 29 Απριλίου σε 2.500 πολίτες σε όλη την επικράτεια.

Προβάδισμα 16 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί

Στην πρόθεση ψήφου, λοιπόν, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 40% διατηρώντας προβάδισμα 16 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 24%, Το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ συγκεντρώνουν από 5%. Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3% και με 2% είναι η Χρυσή Αυγή.

Όσον αφορά στη δημοφιλία των πολιτικών προσώπων, το 55% των πολιτών λέει ότι συμπαθεί ή μάλλον συμπαθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 39% τον αντιπαθεί ή μάλλον τον αντιπαθεί.

Για τον Αλέξη Τσίπρα η συμπάθεια φτάνει στο 35% ενώ ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 58% δηλώνει αντιπάθεια.

Χαμηλό ποσοστό συμπάθειας συγκεντρώνει η Φώφη Γεννηματά, στο 23%, σε αντίθεση με πρόσφατη δημοσκόπηση που την έδινε ως την πιο δημοφιλή πολιτική αρχηγό.

Ποσοστό συμπάθειας 23% και αντιπάθειας 57% συγκεντρώνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Τον Κυριάκο Βελόπουλο αντιπαθεί το 77% ενώ τον Γιάνη Βαρουφάκη το 68%.

Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί ανά κόμμα

Ως προς τη συμπάθεια προς άλλα πολιτικά πρόσωπα, στη Νέα Δημοκρατία ο πλέον συμπαθής είναι ο Νίκος Δένδιας. Ακολουθούν Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κωστής Χατζηδάκης, Βασίλης Κικίλιας, Νίκη Κεραμέως, Στέλιος Πέτσας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πιο δημοφιλής πολιτικός με 41% είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ακολουθούν οι Εφη Αχτσιόγλου, Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Κώστας Ζαχαριάδης. Πιο αντιδημοφιλείς οι Γ. Κατρούγκαλος, Ολγα Γεροβασίλη, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Γ. Ραγκούσης.

Στο Κίνημα Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 41% στο γενικό κοινό και 81% στους ψηφοφόρους του κόμματος. Ακολουθεί ο Α. Λοβέρδος με 37% και ο Γ. Παπανδρέου με μόλις 22%.

Διαβάστε ΕΔΏ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Ειδήσεις σήμερα:

Μαγιορκίνης: Εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού τα υπαίθρια πάρτι

Τι προτίμησαν οι καταναλωτές τις πρώτες μέρες άρσης των μέτρων;

Υποχρεωτική καθιστούν τη χρήση μάσκας οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες