Διαφορετικά και εναλλακτικά Καρναβάλια σε Άγιο Νικόλαο και Νεάπολη στόχος της νέας δημοτικής αρχής

Διαφορετικά και εναλλακτικά Καρναβάλια σε Άγιο Νικόλαο και Νεάπολη στόχος της νέας δημοτικής αρχής

Ο νέος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας Μανούσος Πεδιαδίτης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ ξεκαθαρίζει ότι «στόχος μας είναι να γίνει Καρναβάλι και στον Άγιο Νικόλαο και στη Νεάπολη αλλά όχι όπως γινόταν κάθε χρόνο, σκεφτόμαστε να έχει διαφορετικό και εναλλακτικό κόνσεπτ στο κάθε μέρος.

Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν να γίνονται εκδηλώσεις για να γίνονται, μας ενδιαφέρει να γίνονται εκδηλώσεις με τοπικά χαρακτηριστικά ώστε να διαφοροποιούνται για να αξίζει να έρχεται κάποιος εδώ από Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά κλπ για να το δει».

Επιπλέον, στόχος του κ. Πεδιαδίτη είναι – αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συγκρότησης προσωπικού, κλπ – να γίνουν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εντός των χειμερινών μηνών.

Στόχος είναι και κατά την περίοδο του καλοκαιριού στα χωριά του Δήμου τουλάχιστον μία φορά κάθε εβδομάδα να γίνονται γλέντια με παραδοσιακή μουσική και χορό κ.ά., δίνοντας έτσι και κίνητρο στον επισκέπτη της περιοχής αλλά και στον ντόπιο να βγαίνει έξω και να επισκέπτεται τις Κοινότητες κλπ.

Επίσης, πρόθεση του νέου αντιδημάρχου αποτελεί και η λειτουργία υφιστάμενων (π.χ. στη λίμνη) αλλά και η δημιουργία νέων ανοικτών θεάτρων ανά τον Δήμο, που θα φιλοξενήσουν δρώμενα «που φιλοδοξούμε να αναγάγουμε σταδιακά σε θεσμό» όπως λέει.

Ένα από αυτά είναι η σκέψη να αναβιώσει η Ναυτική Εβδομάδα «προκειμένου να αναδειχθεί ο Νέαρχος ως ο επικεφαλής του στόλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που είναι τόσο γνωστός αλλά και τόσο άγνωστος, μπορούμε πάνω του να επενδύσουμε πολλά πράγματα, στο πλαίσιο της σύμπλευσης πολιτισμού-τουρισμού».

Άλλο είναι η καθιέρωση της Ναυτικής Εβδομάδας προς τιμήν και ανάδειξη του πολιούχου της πόλεως Αγίου Νικολάου, με πολιτιστικές εκδηλώσεις, ομιλίες, αναβίωση θρησκευτικών εθίμων κ.ά. Με στόχο έτσι να ξεπεραστεί και ο «σκόπελος» που προέκυψε τα τελευταία 2 χρόνια, «και να γίνονται λειτουργίες και στο βυζαντινό εκκλησάκι στον Όρμο και στον Άγιο Αντώνιο».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ