Σε διακοπή οδηγήθηκε το Ειδικό Δικαστήριο για την Πέμπτη προκειμένου να προτείνει η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή επί των αιτημάτων που έθεσε ο συνήγορος της Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης και ειδικότερα προκειμένου να απαντήσει στο εάν θα ζητηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης έγγραφο στο οποίο θα αναγράφεται αν την περίοδο της κλήρωσης, ένας δικαστής βρισκόταν σε άδεια.

Νωρίτερα, μέσα σε μία κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα άνοιξε η «αυλαία» του τέταρτου κατά σειρά Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Δύο οι φάκελοι με τα ενοχοποιητικά στοιχεία για τις ρωσικές μίζες Με την έναρξη της διαδικασίας, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπάκη, Γιαννης Μαντζουράνης έθεσε ευθέως θέμα μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου.

Επιχειρηματολογώντας επισήμανε ότι μέλος της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου, εκ μέρους του Αρείου Πάγου, κακώς συμπεριελήφθη στην κληρωτίδα, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και με βάση τα οριζόμενα από το νόμο δεν θα έπρεπε το όνομά του να συμπεριληφθεί στον κατάλογο που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Παπαγγελόπουλος: «Αμφισβητώ την κλήρωση των μελών»

«Λόγω της παλιάς μου ιδιότητας και του αξιακού μου κώδικα, δεν θα εκφράσω κανένα υπαινιγμό κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου. Θα τονίσω όμως το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αρεοπαγίτης κληρώθηκε 10ος με κάνει να αμφισβητώ την κλήρωση. Είναι σφόδρα πιθανό, η πλειοψηφία της Βουλής που με παρέπεμψε με πιέσεις να χρησιμοποίησε ως «άλλοθι» για την κλήρωση τον δικαστή» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Νωρίτερα, ο Θέμης Σοφός εκπροσωπώντας την εισαγγελέα εφετών Γεωργία Τσατάνη εξέφρασε την πρόθεση της εντολέως του να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. «Προστιθέμεθα να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για την κυρία Γεωργία Τσατάνη που είναι παρούσα. Αυτά για τα οποία κατηγορείται ο κ. Παπαγγελόπουλος πλήττουν έννομα αγαθά της κας. Τσατάνη, αφού δέχθηκε πιέσεις για να αποσύρει δικογραφία που χειριζόταν».

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του προκειμένου να θέσουν υπόψη της υπεράσπισης της κυρίας Τουλουπάκη το έγγραφο για το συνολικό χρόνο αδειών που έχει λάβει ο εν λόγω αρεοπαγίτης και στη συνέχεια αναμένεται να τοποθετηθεί με πρότασή της επί της ενστάσεως η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Όλγα Σμυρλή.

Λογαριασμοί ρεύματος: Πού θα διαμορφωθούν τα τιμολόγια Οκτωβρίου Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png