Διέρρευσε χάρτης με τις θέσεις των πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

missile_purchased_1.jpgΈνας οργανισμός που συνδέεται με το ΝΑΤΟ κυκλοφόρησε πρόσφατα και στη συνέχεια διέγραψε ένα έγγραφο το οποίο προφανώς επιβεβαίωσε κάτι για το οποίο υπήρχαν υποψίες για μεγάλο χρονικό διάστημα - ότι τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ αποθηκεύονται σε αεροπορικές βάσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. 
Statista.com - Niall McCarthy Παρουσίαση Freepen.grΤο έγγραφο καταρτίστηκε τον Απρίλιο και ένα αντίγραφο δημοσιεύθηκε την Τρίτη από τη βελγική εφημερίδα De Morgen, σύμφωνα με την οποία οι πυρηνικές βόμβες Β61 αποθηκεύονται επί του παρόντος σε έξι βάσεις στην Ευρώπη.
Πρόκειται για τις αεροπορικές βάσεις του Kleine Brogel στο Βέλγιο, του Büchel στη Γερμανία, του Aviano και του Ghedi-Torre στην Ιταλία, του Volkel στην Ολλανδία και του Incirlik στην Τουρκία. Η παρουσία των όπλων απορρέει από μια συμφωνία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου στη δεκαετία του 1960, με στόχο την αποτροπή της Σοβιετικής Ένωσης και την πείρα των εμπλεκόμενων χωρών ότι δεν ήταν απαραίτητο να ξεκινήσουν τα δικά τους προγράμματα πυρηνικών όπλων.
Οι βόμβες B61 είναι ένα στρατηγικό όπλο και μπορεί να αναπτυχθεί σε μια σειρά αεροσκαφών όπως τα F-15E, F-16 και Tornado. Μπορεί να απελευθερωθεί σε ταχύτητες μέχρι Mach 2 και να πέσει τόσο χαμηλά όσο τα 50 πόδια όπου διαθέτει καθυστέρηση 31 δευτερολέπτων για να επιτρέψει στο αεροσκάφος που την εξαπολύει να ξεφύγει από την ακτίνα έκρηξης.
chartoftheday_18711_bases_for_us_b61_nuclear_gravity_bombs_in_europe_n.jpg


freepen.gr