Δικαίωση για τις βυθιζόμενες μπάρες, προβληματισμός για τις οικοδομικές εργασίες
Βυθιζόμενες μπάρες και οικοδομικές εργασίες, είναι τα δύο σημεία στα οποία εστιάζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή κατοίκων και επαγγελματιών περιοχής Τοπανά (παλιά πόλη).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε λειτουργία οι βυθιζόμενες μπάρες στην Παλιά Πόλη και στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων
Πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο η 4η Συνεδρίαση της επιτροπής του «ΚΡΗΤΗ 2021-2027»

Αναλυτικά:
1. ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΠΑΡΕΣ
Η Γειτονιά μας και Ο Σύλλογος Εμπορικών κ΄ Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης, δώσαμε μάχες για να δούμε 6 χρόνια μετά τους αγώνες μας να δικαιώνονται και τα αυτονόητα να γίνονται πραγματικότητα.
Οι βυθιζόμενες μπάρες στην Παλιά Πόλη είναι γεγονός. Συνεχίζουμε…
2. ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Είμαστε στο φουλ της Τουριστικής σεζόν και οι οικοδομικές εργασίες στην Παλιά Πόλη συνεχίζονται αδιάκοπα, αφού οι ιδιοκτήτες εκμεταλλεύονται το νομικό κενό.
Δεκάδες Δήμοι της Χώρας μας που δέχονται επισκέπτες, έχουν εκδώσει αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων (Κανονιστικές Πράξεις) και έχουν απαγορεύσει της οικοδομικές εργασίες για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα (Βάρης, Βούλας,Βουλιαγμένης, Κύθνου, Πάρου, Κέας, Σίφνου, Αντίπαρου, Μυκόνου, Λευκάδας, Σαντορίνης, Αμοργού, Ζακύνθου, Σκιάθου, Παξών, Σίκινου,κ.λ.π.).
Για τους παραβάτες προβλέπονται μεγάλα πρόστιμα.
Σημειώνουμε ότι 15 κατασκευαστές προσέφυγαν στο Σ.Τ.Ε ενάντια στις απαγορεύσεις, αλλά δεν δικαιώθηκαν!!!.
Σε ορισμένους Τουριστικούς Δήμους δεν υπάρχει απαγόρευση, αλλά ισχύει Εθιμικά και δεν εκτελεί κανείς οικοδομικές εργασίες.
Σημειώνουμε ότι Ειρηνοδικείο Ρόδου ανέστειλε οικοδομικές εργασίες που εκτελούνταν δίπλα σε τουριστικό κατάλυμα μετά από προσφυγή των ενδιαφερομένων.
6 χρόνια η Γειτονιά μας και ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών καταστημάτων Παλιάς Πόλης, θέτουμε και ξαναθέτουμε το θέμα.
Για ποιο λόγο στον Δήμο μας οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Παλιάς Πόλης και Πολεοδομίας, δεν πράττουν τα αυτονόητα;
Τι λέει ο Δήμαρχος μας;