Δικαστές για βόμβα στη Θεσσαλονίκη: Έντονη ανασφάλεια – Να λάβει τα αναγκαία μέτρα η κυβέρνηση

Την τρομοκρατική ενέργεια αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού στο Εφετείο Θεσσαλονίκηςκαταδικάζει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ). Η ΕΔΕ τονίζει ότι, το γεγονός προκαλεί έντονα αισθήματα ανασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Καλεί, παράλληλα, την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 12.02.2024 21:37Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στο υπουργείο Εργασίας

«Θέμα Δημοκρατίας» - Η ανακοίνωση της ΕΔΕ

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού στο Εφετείο Θεσσαλονίκης με στόχο Δικαστικούς Λειτουργούς του ως άνω Δικαστηρίου.

Η τέλεση τέτοιου είδους εγκληματικών πράξεων σε ένα χώρο, που κατακλύζεται καθημερινά από αστυνομικές δυνάμεις, προκαλεί έντονα αισθήματα ανασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Η εκάστοτε Κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα φύλαξης ώστε να διαμορφώνεται ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος και έχει θεμελιώδη υποχρέωση να διαμορφώνει τους όρους και τις αναγκαίες συνθήκες ύπαρξης ενός οργανωμένου και αποτελεσματικού κρατικού μηχανισμού.

Οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της χώρας δεν πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες και θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, διότι αποτελεί θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας σε βάρος των Δικαστικών Λειτουργών».

«Εργαζόμενοι έτρεχαν πανικόβλητοι» 

Για τις στιγμές πανικού που εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκηςμετά την ενημέρωση για ύποπτο φάκελο που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό μίλησε εργαζόμενος, που βρισκόταν στον χώρο εκείνη την ώρα.

«Κατά τις 14:15 - 14:20, μας ενημέρωσαν ότι μάλλον υπάρχει βόμβα. Μας είπαν είναι επείγον να φύγετε. Δημιουργήθηκε ένας πανικός, την κοπανήσαν όλοι, τρέχαν πανικόβλητοι. Βγήκαμε κατευθείαν έξω», ανέφερε ο μάρτυρας και πρόσθεσε «δημιουργήθηκε μία αναστάτωση, λογικό είναι. Ο κόσμος προφυλάχτηκε, η αστυνομία έκανε τη δουλειά της».

«Θα μπορούσε να είχε γίνει ατύχημα»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Φούντας τόνισε: «Για μία ακόμη φορά ένας εκρηκτικός μηχανισμός στα δικαστήρια ευτυχώς αυτή τη φορά δεν έσκασε όπως τις προηγούμενες», ενώ πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια μεταφοράς του φακέλου, θα μπορούσε να έχει εκραγεί. «Θα μπορούσε φυσικά να έχει γίνει κάποιο ατύχημα όπως και έχουμε κινδυνεύσει στο παρελθόν».Ο ίδιος γνωστοποίησε πως από αύριο αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας, λέγοντα πως «το κακό με αυτές τις υποθέσεις είναι ότι τα μέτρα γίνονται πιο αυστηρά για λίγες μόνο μέρες».

Το χρονικό

Οι Αρχές ενημερώθηκαν για έναν ύποπτο φάκελο και στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.), για να εξετάσουν τον φάκελο.

Από την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται, πράγματι, για εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξουδετερώθηκε στο σημείο, όπως μετέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το κτίριο εκκενώθηκε και οι εργαζόμενοι περίμεναν εκτός για να μάθουν για τις εξελίξεις.

Παραλήπτρια η πρόεδρος Εφετών

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο φάκελος προοριζόταν για την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης ενώ μόλις έγινε αντιληπτό το ύποπτο περιεχόμενο, ενημερώθηκαν άμεσα οι Αρχές και τα Δικαστήρια εκκενώθηκαν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο φάκελος ήταν παγιδευμένος και θα εκρήγνυτο μόλις τον άνοιγε ο παραλήπτης του.

Ο φάκελος περιείχε ικανή για να σκοτώσει ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας. Οι αστυνομικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προχώρησαν στην εξουδετέρωση της βόμβας.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Σοκάρουν οι μαρτυρίες εγκλωβισμένων στη ναυτιλιακή εταιρεία - Η πρώτη εκτίμηση για το κίνητρο του δράστη

f530bdb8-bf88-44c2-940b-42844acc60ec.jpg

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στο υπουργείο Εργασίας

eccbb9b1-a754-4c0a-8480-2eeb7bfc6fc0.jpg

Ο Σεμπαστιάν Αλέ έριξε κλοτσιά στον καρκίνο - Η μεγάλη μάχη που έδωσε μέσα απ' τα δικά του λόγια

3ac129df-e944-437b-bc45-cfce4b579e94.jpg

Ο άνθρωπος διαλύει τη Γη: Μεταναστευτικά ζώα απειλούνται με εξαφάνιση - Ανησυχητικά στοιχεία

1f7d2d95-fef2-427b-871f-b4f7869b3a33.jpg