Δίκη για το Μάτι: Κανένα ελαφρυντικό στους 10 καταδικασθέντες

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στους καταδικασθέντες για τη φωτιά στο Μάτι.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, το δικαστήριο αποφάσισε, με πλειοψηφία 2 προς 1 και με μειοψηφία την ίδια, να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στους κριθέντες ενόχους.

Η πρόεδρος είχε την άποψη ότι σε κάποιους εκ των κατηγορουμένων έπρεπε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Για τα υπόλοιπα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι, η απόφαση απόρριψής τους, ελήφθη ομόφωνα.

Αμέσως μετά η Εισαγγελέας Σταματίνα Περιμένη ζήτησε να επιβληθούν ποινές στους εννέα εκ των κατηγορουμένων 4 ετών για κάθε ανθρωποκτονία από αμέλεια και 3 ετών για κάθε σωματική βλάβη. Επίσης πρότεινε να μην μειωθεί η πρωτόδικη ποινή των 3 ετών στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, από την αυλή του οποίου είχε ξεκινήσει η φωτιά.

Νωρίτερα η Εισαγγελέας της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου είχε εισηγηθεί να αναγνωρίσουν οι δικαστές στους εννέα από τους δέκα κριθέντες ενόχους το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Η εισαγγελική λειτουργός εξαίρεσε από την αναγνώριση του ελαφρυντικού τον κάτοικο Πεντέλης που προκάλεσε την καταστροφή, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, αναφέροντας ότι έχει καταδικαστεί στο παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκινά η δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής: «Επιλεκτική η αμνησία του δολοφόνου», λέει η μητέρα της

a79056ae-1944-4f48-89cc-4d4dc99d4baa.jpg

Βαμμένα αλλά άδεια από προσωπικό τα Κέντρα Υγείας και αυτό το καλοκαίρι - Γιατί βγαίνουν άγονες οι θέσεις που προκηρύσσονται

8ca2873f-1f71-4ce6-87d7-bc776354e733.jpg

Ο εγκλωβισμός που απειλεί το Μαξίμου για το μπάσκετ, η κυβερνητική σιωπή για το Μάτι και τα μαθήματα που παίρνει η Αθήνα από την Χάγη

ea4ec54f-553c-4664-90fd-a74adcd03130.jpg

Μονή Σινά: Στο Κάιρο σήμερα ο Γεραπετρίτης - Ο διπλός στόχος της Αθήνας και η στάση της Αιγύπτου

ed8afe11-4041-4800-8e1f-656d2d36ae79.jpg