Δικογραφία σε βάρος 13 ατόμων για απατες μέσω υπολογιστή με λεία 118.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 13 ατόμων για απατες μέσω υπολογιστή με λεία 118.000 ευρώ

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δεκατριών ατόμων που είχαν συστήσειεγκληματικό δίκτυοστο Ηράκλειο.

Εξιχνιάστηκαναπό αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης ΑσφάλειαςΗρακλείου,έντεκα (11) υποθέσεις απάτης με υπολογιστήπου είχαν διαπραχθείσε βάρος πολιτών και εταιριών από όλη την Ελλάδακαιγια τις οποίεςσχηματίσθηκε δικογραφία σε βάροςδεκατριών ατόμων.

Απότηναστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι,οι ανωτέρωκατηγορούμενοιαπότονΑπρίλιοτου2022 έως και τον Αύγουστο του 2023, διέπραξανέντεκα (11) περιπτώσεις απάτηςαποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 118.000 Ευρώ. Στη συνέχειαμετέφεραντο ανωτέρω ποσόσε λογαριασμούς τρίτωνμέσωεμβασμάτωνκαι έπειτα προέβαινανσε διαδοχικές αναλήψειςαπό υποκαταστήματα τραπεζών στο Ηράκλειο.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσανείτε προσωπικούς τουςτραπεζικούς λογαριασμούς, είτετρίτων ατόμων που είχαν προσεγγίσει χειραγωγώντας τα με την υπόσχεση οικονομικού ανταλλάγματοςπροκειμένου να νομιμοποιήσουντα παρανόμωςαποκτηθένταχρήματααπό τις απάτες (moneymule). Επιπλέον,οινόμιμοι δικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών είχαν εκχωρήσει τα τραπεζικά τους στοιχεία(συνδεδεμένες κάρτες, κωδικούςpin, κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικήςτραπεζικής,κ.λ.π.)στους ανωτέρω κατηγορούμενουςπου είχαν την άμεση διαχείρισή των λογαριασμών τους.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.