Ο Neil Basu της Μετροπολιτικής Αστυνομίας, αμφισβήτησε κατηγορηματικά εάν είναι «το σωστό για την κοινωνία να επιτρέπει» την ανταλλαγή «παραπληροφόρησης που θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή των ανθρώπων» - δαιμονοποιώντας όλες τις αμφιβολίες σχετικά με τα γρήγορα αναπτυγμένα εμβόλια Covid-19 των οποίων οι πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις δεν είναι ακόμα γνωστές.

Σύμφωνα με την Evening Standard , o Basu εξέφρασε επίσης ανησυχίες για «απότομη αύξηση του εξτρεμιστικού υλικού στο Διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Τετάρτης, προειδοποιώντας για μια «νέα και ανησυχητική τάση στο Ηνωμένο Βασίλειο» για ριζοσπαστικοποίηση των νέων. Αξιωματούχοι δήλωσαν στα ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου ότι Ισλαμιστές εξτρεμιστές και ακροδεξιές ομάδες χρησιμοποιούσαν «ψευδείς ισχυρισμούς για τον κορωνοϊό» για να ριζοσπαστικοποιήσουν τους οπαδούς τους.

Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης έχουν ήδη εκφράσει πάντως επιφυλάξεις για τη βιασύνη της εμφάνισης των διάφορων εμβολίων και ενοχλούνται από την ιδέα ποινικοποίησης της κριτικής τους.

pronews.gr