Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου: 57+1 δέντρα για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

Συνολικά 57 και ένα δέντρα, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, φύτευσαν μαθητές του Δ΄ Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου - Κορδελιού, γονείς και αστυνομικοί, στο Δημοτικό Πάρκο Διαλογής του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή μετράει τέσσερις νεκρούς μεταξύ των 57 θυμάτων της τραγωδίας, στους οποίους συγκαταλέγεται και ένας ανήλικος.

Τα δέντρα που φυτεύτηκαν, είναι κατάλπες, ιπποκαστανιές, μουριές, δαμασκηνιές, κερλετέριες, ιβίσκοι σοφόρες, φλαμουριές και σφενδάμια, όλα ύψους 2,5 μέτρων.

«Είμαι πολύ συγκινημένος από αυτή την πράξη των παιδιών. Πρέπει να ξέρουν τα παιδιά τι συνέβη εκείνη την ημέρα, πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες δράσεις γι' αυτό το τραγικό συμβάν, που δεν πρέπει να ξεχαστεί», είπε ο Δημήτρης Μπακιρτζής, μαθητής γυμνασίου.

«Από τη μία πλευρά αισθάνομαι χαρά για τα παιδιά μας, που συμμετέχουν στη δενδροφύτευση και από την άλλη είμαι πολύ συγκινημένη που με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε τις οικογένειας των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Φυτέψαμε 57 δέντρα για τα θύματα και το ένα ακόμα που φυτέψαμε είναι για τους ανθρώπους που χάσαμε και δεν βρέθηκαν», σημείωσε, από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου της δημοτικής ενότητας Ελευθερίου - Κορδελιού, Κατερίνα Μότσικα.

Τέλος, για δενδροφύτευση με ιδιαίτερα συμβολικό μήνυμα έκανε λόγο από την πλευρά του ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης. «Δυστυχώς, ο δήμος είχε θύματα σε αυτή τη μεγάλη τραγωδία. Σήμερα, προς τιμήν αυτών των ανθρώπων που χάσαμε, κάνουμε με τα παιδιά μας, με τους δασκάλους με τους συμπολίτες μας αυτή τη συμβολική δενδροφύτευση», τόνισε ο κ. Αλεξανδρίδης.

Η δράση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου - Κορδελιού, του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, και του Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Μπλόκο από Άρειο Πάγο σε κάθοδο Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές – Ποιά άλλα κόμματα «κόπηκαν», ποια κατεβαίνουν

0dccc470-b9f2-4e33-bbd7-a8b0a94ace3e.jpg

Αυτό είναι το κομβόι με τα πολεμοφόδια των χούλιγκαν: Πώς έφτασε μέχρι το γήπεδο στου Ρέντη

9a1f7208-d844-4b55-8dbb-b69d4d9b0958.jpg

Σάλος και οργή για τις μπουνιές στη Βουλή: Αμετανόητος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου - Τι ισχυρίζεται

59491a51-af6f-43b9-be47-dc6ce4012e96.jpg

Συνεχίζεται ο σάλος με τον Μπάλντουιν: Νέες φωτογραφίες από το επεισόδιο με ακτιβίστρια έξω από καφέ

6aa226d2-3d6a-414d-b682-c9136ed615ae.jpg