Απάντηση στην ανακοίνωση των έντεκα διευθυντών κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», οι οποίοι ζήτησαν να ανακοινωθεί ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν μπορεί να νοσηλεύσει νέα περιστατικά κορονοϊού, αφού δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα, εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου. Σε αυτήν η διοίκηση τονίζει ότι η ανακοίνωση των έντεκα διευθυντών δεν εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών του νοσοκομείου και υπογραμμίζει ότι είναι συνεχής η προσπάθεια αύξησης των διαθέσιμων κλινών αλλά και ΜΕΘ.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» είναι η εξής:

«Οι αναφερόμενοι έντεκα Διευθυντές αποτελούν ένα μικρό μέρος του συνόλου των ειδικών ιατρών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο, οι οποίοι αριθμούν σε 276 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, δεν είναι όλοι Συντονιστές Διευθυντές Κλινικών/Τμημάτων και σίγουρα η ανακοίνωση τους δεν εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών του νοσοκομείου, που αυτή την ώρα δίνουν ενωμένοι την μάχη.

Το Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» πράγματι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στη χώρα μας, μπήκε στη μάχη της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και της εξυπηρέτησης των ασθενών που προσβλήθηκαν από τον ιό, φροντίζοντας συγχρόνως, ως τριτοβάθμιο νοσοκομείο, να εξασφαλίζει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και στις υπόλοιπες ομάδες ασθενών. Στην προσπάθεια αυτή ανταποκρίθηκε με επιτυχία και συνεχίζει με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα ανταπόκρισής του στη διαδικασία εφημέρευσης του, τόσο όσον αφορά την αυριανή εφημερία όσο και τις επόμενες, καθόσον η προσπάθεια αύξησης των διαθεσίμων κλινών covid απλών και ΜΕΘ είναι συνεχής, με γνώμονα πάντα την ασφαλή λειτουργία και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Επισημαίνεται ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες και εν τω μέσω μιας σοβαρής υγειονομικής κρίσης το αναμενόμενο από τον καθένα μας, ως άνθρωποι και ιδιαίτερα ως επαγγελματίες υγείας, είναι η σύμπραξη και η συνδρομή στην αντιμετώπισή της, με ομοψυχία και αυταπάρνηση».