Τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στις απεργιακές κινητοποίησεις που έχουν προχωρήσει, βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση του το ΕΚΗ σημειώνει οτι “θα βρίσκεται δίπλα στους συναδέρφους εργαζομένους, καθ’ όλη την διάρκεια των κινητοποιήσεων σε Ηράκλειο και Αθήνα, διεκδικώντας ΔΥΝΑΜΙΚΑ-ΜΑΖΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ τα δίκαια αιτήματα τους¨.

Όλη η ανακοίνωση

Το ΕΚΗ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, που διεκδικούν την άμεση απόσυρση συνολικά του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179, που ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες.

Διεκδικούν, επίσης, την απόσυρση των άρθρων, που στραγγίζουν και θέτουν κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων, προκειμένου να πειθαρχούν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές.

Το ΕΚΗ στηρίζει τους εργαζομένους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, που ζητούν άμεσες προσλήψεις προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό και ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ. Παράλληλα, απαιτούν την διασφάλιση της καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, που από την αρχή του Νοεμβρίου κόβεται, σύμφωνα με τα όσα μέχρι σήμερα ισχύουν.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, βρίσκεται στο πλευρό των συναδέρφων-εργαζομένων στις κινητοποιήσεις, που θα πραγματοποιήσουν στις:

  1. Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, οπότε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε 48ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.
  2. Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 10πμ, οπότε και οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε Μηχανοκίνητη Πορεία, στην Αθήνα
  3. Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, που η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία όλων των εργαζομένων στην Τ.Α. και την ίδια μέρα στις 11πμ θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα Συλλαλητήριο με ενωτικό-δυναμικό κάλεσμα συμμετοχής αλληλεγγύης σε Ομοσπονδίες του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα.

Το ΕΚΗ θα βρίσκεται δίπλα στους συναδέρφους εργαζομένους, καθ’ όλη την διάρκεια των κινητοποιήσεων σε Ηράκλειο και Αθήνα, διεκδικώντας ΔΥΝΑΜΙΚΑ-ΜΑΖΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ τα δίκαια αιτήματα τους