Κόσμος ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διπλωματικό επεισόδιο Μόσχας-Ρώμης - Ιταλικά ΜΜΕ "Οι Ρώσοι στείλανε πράκτορες της GRU μαζί με την ιατρική βοήθεια"


"Πόλεμος" κατασκόπων Δύσης-Μόσχας ή ένδειξη φιλίας και αλληλεγγύης; Στα "μαχαίρια" Ρώσοι και Ιταλοί διπλωμάτες.
Μέγα θέμα προκλήθηκε μετά από δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa για «την πιθανή παρουσία Ρώσων πρακτόρων της GRU που ασχολούνται με τη συλλογή στρατιωτικών πληροφοριών" στο πλαίσιο της ρωσικής αποστολής στην Β.Ιταλία και το Μπέργκαμο», προκαλώντας οργή στη Μόσχα.

Ο ρωσικός στρατός που μετέβη στην Ιταλία με σκοπό να βοηθήσει στον αγώνα κατά του κορονοϊού, επικρίθηκε και πάλι, αναφέρουν από την πλευρά τους τα ρωσικά ΜΜΕ αφήνοντας να εννοηθεί και η πολύ μεγάλη ενόχληση του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο ρωσικός στρατός, ο οποίος έφτασε στη χώρα για να παράσχει βοήθεια, στην πραγματικότητα συμμετείχε σε μια αποστολή συλλογής στρατιωτικών πληροφοριών, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα ακόμη πολύ μεγάλο σκάνδαλο μετά την εκατόμβη νεκρών στην χώρα που κτυπήθηκε ανελέητα από την πανδημία.

Η ίδια εφημερίδα δημοσίευσε την απάντηση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στις δημοσιεύσεις της σχετικά με τη" ματαιότητα "της ρωσικής βοήθειας στην Ιταλία και την ύποπτη αναγνωριστική φύση της αποστολής.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αντιδρώντας στα δημοσιεύματα της ιταλικής εφημερίδας για την ίδια την φύση της ρωσικής ανθρωπιστικής επιχείρησης στην Ιταλία ανέφερε ότι “η Ρωσία παρείχε βοήθεια στον αγώνα κατά του κορονοϊού και για αυτό δεν επιτρέπεται καμία επίθεση από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να σταματήσει αυτή η πορεία”.

Η La Stampa όμως περιέγραψε τη βοήθεια της Ρωσίας στην Ιταλία για την καταπολέμηση της πανδημίας, όχι σαν μια εκδήλωση φιλίας και αλληλεγγύης σε μια τραγική και δύσκολη στιγμή για τη χώρα, αλλά ως μια χρυσή ευκαιρία για συλλογή πληροφοριών από μία χώρα του ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα, η ίδια σε ορισμένα άρθρα της αναφέρθηκε στην πιθανή παρουσία Ρώσων στρατιωτικών που ασχολούνται με τη συλλογή πληροφοριών στο πλαίσιο της ρωσικής αποστολής.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι και Ιταλοί αξιωματούχοι στήριξαν τη θέση της La Stampa, όπως ο ίδιος ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε ότι τα ιταλικά ΜΜΕ έχουν το δικαίωμα να παρουσιάσουν τέτοιες πληροφορίες.

Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση αφορά καθαρά απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία πήρε και την ευθύνη να κινηθεί εκτός των πλαισίων του ΝΑΤΟ, για μια ανθρωπιστικού τύπου επιχείρηση από τη Ρωσία.

Πολλά πράγματα όμως δυστυχώς, δεν είναι όπως φαίνονται εξωτερικά και υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, τα οποία χρήζουν και άλλης διερεύνησης από την ιταλική πλευρά.

Ρωσία και ΝΑΤΟ ευρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης και σίγουρα υπάρχει από πίσω στο παρασκήνιο ένας άγνωστος πολύ μεγάλος πόλεμος κατασκόπων, που θέλουν να αποκαλύψουν τα μυστικά της κάθε πλευράς.