Κατόπιν αιτήματος πολλών χωρών μελών του ΔΝΤ, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ενέκρινε την Παρασκευή, τη δημιουργία ενός Διαχειριζόμενου Λογαριασμού για την Ουκρανία, παρέχοντας στους δωρητές ένα ασφαλές όχημα για την άμεση οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση του Καναδά έχει προτείνει έως και 1 δισεκατομμύριο CAD από τον πρόσφατο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό της να εκταμιευθεί στην Ουκρανία μέσω του Διαχειριζόμενου Λογαριασμού και ο λογαριασμός είναι διαθέσιμος για χρήση από άλλα μέλη, καθώς και από διακυβερνητικούς φορείς και οργανισμούς που επιθυμούν να τον χρησιμοποιήσουν για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Πάτρα: Καφές, κομμωτήριο και δημόσιες σχέσεις για την Ρούλα Πισπιρίγκου πριν θάψει την Τζωρτζίνα Ο Διαχειριζόμενος Λογαριασμός προορίζεται να διοχετεύσει πόρους χορηγών με τη μορφή επιχορηγήσεων και δανείων που στοχεύουν να βοηθήσουν την Ουκρανία να καλύψει το ισοζύγιο πληρωμών και τις δημοσιονομικές της ανάγκες και να συμβάλει στη σταθεροποίηση της οικονομίας της. Οι δωρητές θα επωφεληθούν από τη δοκιμασμένη υποδομή του ΔΝΤ για να παραδώσουν γρήγορα πιστοποιημένες πληρωμές. Ο Λογαριασμός θα λάβει πόρους δανείου ή επιχορήγησης από δωρητές είτε σε αποθεματικά νομίσματα είτε σε Ειδικά Τραβηχτικά Δικαιώματα και θα εκταμιεύσει αυτούς τους πόρους στον λογαριασμό SDR της Ουκρανίας στο ΔΝΤ.

Η έγκριση του Διαχειριζόμενου Λογαριασμού ακολουθεί την έγκριση του Συμβουλίου στις 9 Μαρτίου για εκταμίευση 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στην Ουκρανία στο πλαίσιο του Μέσου Ταχείας Χρηματοδότησης.

Ουκρανία: «Σφαγή αμάχων» με 39 νεκρούς στο Κραματόρσκ λέει ο Ζελένσκι Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png