Δολοφονία Μπακογιώργου: Ομόφωνα ένοχη η σπιτονυκοκυρά – Ένοχες για συνέργεια η μητέρα και η αδελφή της
Ενοχη με ομόφωνη απόφαση κρίθηκε η σπιτονοικοκυρά για τον θάνατο της εγκύου Φαίης Μπακογιώργου, που βρέθηκε νεκρή, τυλιγμένη σε κουβέρτα, δίπλα σε σκουπιδοτενεκέδες στην Κυψέλη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 27.03.2025 11:38Κατάθεση Δανδουλάκη για Φιλιππίδη: «Έδειχνε να έχει το μυαλό του περισσότερο στη Λένα παρά στην πρόβα»
Η απόφαση και το χρονικό
Η σπιτονοικουρά κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σωματική βλάβη ανηλίκων και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Από την άλλη, η μητέρα και η αδελφή της άτυχης κοπέλας κρίθηκαν ομόφωνες ένοχες για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Υπενθυμίζεται ότι η αδελφή της Φαίης Μπακογιώργου είχε αρχικά ομολογήσει ότι εκείνη τη σκότωσε, όμως στη συνέχεια αναίρεσε και κατηγόρησε ανοιχτά μαζί με τη μητέρα τη σπιτονοικοκυρά.
Η υπόθεση πέρασε από 40 κύματα. Ο θάνατός της αρχικά είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια, όμως η επιμονή του πατέρα της, που πήρε τον ρόλο ντετέκτιβ, αποκάλυψε τον εφιάλτη της κακοποίησης που ζούσε η 23χρονη. Η υπόθεση βγήκε από το αρχείο και οι αρχές, μετά την έρευνα, κατέληξαν ότι το κορίτσι δολοφονήθηκε. Για τη σπιτονοικοκυρά το κατηγορητήριο αποτύπωνε τα βασανιστήρια στο κορίτσι:
«Ασκούσε επί καθημερινής βάσεως σωματική βία και απειλή βίας κατά της 23χρονης, πλήττοντάς την σε διάφορα σημεία του σώματός της είτε με τη χρήση ξύλινης ράβδου (σκουπόξυλου), είτε με γροθιές, είτε με λακτίσματα, σφαλιάρες και ξυλοδαρμούς, προκαλώντας της σωματικές βλάβες (μώλωπες στο πρόσωπο και στα μάτια, κακώσεις στον θώρακα και εκχυμώσεις, κατάγματα), αλλά και απειλώντας την ότι θα την σκοτώσει ή ότι θα βλάψει τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα των δύο ανήλικων τέκνων της και εν συνεχεία και του τρίτου τέκνου της, που γεννήθηκε εν τω μεταξύ τον Φεβρουάριο του 2021, που διαβιούσαν μαζί τους. Την κατακράτησε παράνομα εντός της οικίας της, χωρίς δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου της και επιτρέποντάς της να εξέρχεται σπάνια και μόνο για συγκεκριμένους λόγους, πάντοτε όμως υπό την εποπτεία τη δική της, της αδερφής της ή τρίτων άγνωστων στην ανάκριση αντρών, προκειμένου να την εξαναγκάσει να επαιτεί και να εκπορνεύεται».
Σοκ προκαλούν και όσα αποδίδονται τόσο στη μητέρα όσο και στην αδερφή της. Για τη μητέρα της συγκεκριμένα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι γνώριζε τα όσα βίωνε η κόρη της στα χέρια της σπιτονοικοκυράς της, ενώ ήταν σε γνώση της ότι την εξανάγκαζε σε πορνεία και επαιτεία: «Με πρόθεση προσέφερε συνδρομή κατά την εκτέλεση του αδικήματος της ανθρωποκτονίας με δόλο, για την οποία κατηγορείται η συγκατηγορούμενή της (σ.σ. σπιτονοικοκυρά)».
Τραγικό πρόσωπο στη δίκη είναι ο πατέρας της Φαίης. Έχασε το ένα του παιδί και για τον θάνατό του κατηγορούνται η δεύτερη κόρη του και η πρώην σύζυγός του. Χαρακτήρισε απάνθρωπη τη σπιτονοικοκυρά και το μόνο που ζητά είναι δικαίωση για την αδικοχαμένη κόρη του.
Διαβάστε ακόμη«Φουντώνει» η παρανομία σε Σπέτσες-Πόρτο Χέλι: Μεγάλος κίνδυνος η ανυπαρξία ή η μη τήρηση του ορίου ταχύτητας στη θάλασσα

Νεκρός άνδρας στην Ομόνοια: Σε «άγνοια» αποδίδει τον καθαρισμό με χλωρίνη ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου

Στο «μικροσκόπιο» το άγριο πάρτι μαύρου χρήματος με τις πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών στη Ρόδο - Οι 2 γυναίκες στο επίκεντρο

Σε ποια ατζέντα «επενδύει» η κυβέρνηση: Νέα μέτρα σε … δόσεις και αφήγημα σταθερότητας
