Ενημερωτική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα ΑμΕΑ διοργανώνει το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με αναπηρία Ηρακλείου, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί δρώμενο από τα παιδιά του Παραρτήματος και θα παρουσιαστούν βιωματικές αφηγήσεις γονέων.

Η υπεύθυνη του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με αναπηρία Ηρακλείου, κ. Ιωάννα Καφούση, σε δηλώσεις της επισήμανε: “Η Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ έχει να κάνει με θέματα διεκδίκησης των δικαιωμάτων και προώθησης της ευαισθητοποίησης του κόσμου”.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, κ. Νίκη Γιαμαλάκη υπογράμμισε: “Γιορτάζουμε διεκδικώντας. Και η δράση μας έχει αυτό το σκοπό. Να διεκδικησουμε με σύνθημα “Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι σρ αυτή τη ζωή. Θέλουμε να κοινωνήσουμε αυτό το σύνθημα και αυτή τη διεκδίκηση”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς που παρέστη στην εκδήλωση σημείωσε: “Άντι για διακήρυξη εφέτος, ο Εθνικός Σύνδεσμος Ατόμων με Αναπηρία ΑμΕΑ φέρνει στη δημοσιότητα τις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΗΕ για το τι πρέπει να γίνει στα άτομα με αναπηρία, έτσι ώστε να έχουν πλήρη κοινωνική ένταξη στην καθημερινότητα μας. Η Περιφέρεια Κρήτης είναι πάντα δίπλα στους Συλλόγους και στα ΑμΕΑ. Συνεργαζόμαστε με όλους τους αρμόδιους φορείς για να βελτιώσουμε τη ζωή των ΑμΕΑ ¨.