Το IICR Workshop 2019 και φέτος στα Χανιά - IPPAD, HAoS, CaFE και UCOM στο Συνεδριακό Κέντρο του MAIΧ

Το 6ο Συνέδριο Σπηλαίωσης (cavitation) και πολυφασικών ροών (multiphase flows) πραγματοποιείται και φέτος στα Χανιά, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ στις 25-27 Ιουνίου 2019. Το συνέδριο διοργανώνεται από το International Institute for Cavitation Research (IICR). Πρόκειται για τη συνεργασία 4 καθηγητών πανεπιστημίου, ειδικών σε θέματα Σπηλαίωσης και Ρευστομηχανικής: του Έλληνα καθηγητή Μανώλη Γκαβαϊσέ (City, University of London) και των καθηγητών Mohamed Farhat (EPFL), Claus-Dieter Ohl (OVGU Magdeburg) και Steffen Schmidt (TU Munich).

Παράλληλα με το Συνέδριο θα λειτουργήσει επιστημονική έκθεση αναρτημένων εργασιών (posters), στην οποία συμμετέχουν ερευνητές από πανεπιστήμια και εταιρείες με στόχο να ενημερώσουν το χώρο τους για τα θέματα πάνω στα οποία διεξάγουν έρευνα και τα οποία αφορούν διάφορες πλευρές του ρευστομηχανικού προβλήματος της σπηλαίωσης.

Είναι η τρίτη φορά που το International Institute for Cavitation Research (IICR) επιλέγει τα Χανιά και το Maich Conference Center ως τόπο συνάντησης και συνεργασίας διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών απ’ όλο τον κόσμο. Οι λόγοι είναι απλοί: η υψηλού επιπέδου διοργάνωση από πλευράς του ΜΑΙΧ σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία και βέβαια η επιθυμία των συμμετεχόντων να επισκεφτούν και πάλι την όμορφη πόλη των Χανίων.

Το συνέδριο είναι κλειστό και η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική.

IPPAD, HAoS, CaFE και UCOM στο Συνεδριακό Κέντρο του MAIΧ Ερευνητικά Προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Υποψήφιοι διδακτορικοί φοιτητές από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην επιστημονική έκθεση που διοργανώνεται από το International Institute for Cavitation Research (IICR) και πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο του MAICh, στα Χανιά, στις 25-27 Ιουνίου 2019. Στους 46 νεαρούς ερευνητές – 11 από τους οποίους είναι Έλληνες, απόφοιτοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – έχει απονεμηθεί διδακτορική υποτροφία από τον κύκλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Υποτροφιών Marie Skłodowska- Curie/ Innovative Training Networks. Οι διδακτορικοί φοιτητές παρουσιάζουν σε διακεκριμένους επιστήμονες απ’όλο τον κόσμο τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, η οποία αφορά διάφορες πλευρές του ρευστομηχανικού προβλήματος της σπηλαίωσης.

Παρόλο που η έκθεση απευθύνεται σε ειδικούς, τα θέματα πάνω στα οποία διεξάγεται η έρευνα αφορούν εν τέλει το ευρύ κοινό, γιατί τα αποτελέσματα κάθε ερευνητικού έργου επηρεάζουν θετικά τη ζωή του μέσου πολίτη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι υποψήφιοι διδακτορικοί φοιτητές έχουν πάρει υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συγεκριμένοι νεαροί ερευνητές είναι μέλη των 4 ερευνητικών ομάδων IPPAD, HAoS, CaFE και UCOM projects. Τα πεδία της έρευνάς τους κινούνται γύρω από δύο βασικούς άξονες, το περιβάλλον και την υγεία. Επικεφαλής των 4 αυτών προγραμμάτων είναι ο καθηγητής του City, University of London, Μανώλης Γκαβαϊσές. Οι υπότροφοι ερευνητές έχουν επιλεχθεί ανάμεσα σε χιλιάδες υποψήφιους απ΄όλο τον κόσμο για την υποτροφία που δίνουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα H2020/Marie Skłodowska- Curie/ Innovative Training Networks (ITN).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα των 4 προγραμμάτων μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες τους:

http://ippad-itn.eu http://haos-itn.eu http://cafe-project.eu/ https://ucom-itn.eu

Όσοι ενδιαφέρονται για τις υποτροφίες των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Marie Skłodowska- Curie/ Innovative Training Networks, θα βρουν πληροφορίες στις παρακάτω διευθύνσεις:

Horizon 2020 website
Marie Skłodowska-Curie actions on Facebook