Η πανδημία του Covid 19 έχει πλήξει καίρια τον ελληνικό τουρισμό τους τελευταίους μήνες. Ανάμεσα στα μέτρα στήριξης του κλάδου, τα οποία λαμβάνονται από την κυβέρνηση, περιλαμβάνεται και η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργού Τουρισμού για στήριξη ειδικά των περιοχών της χώρας στις οποίες ελήφθησαν επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Ο ΕΟΤ εργάζεται μεθοδικά για την διεθνή προβολή της χώρας μας αλλά δίνει ιδιαίτερο βάρος και στην προβολή επιμέρους προορισμών στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο κανάλι προβολής και επικοινωνίας του τουριστικού προϊόντος. Στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός μας φέτος αποφάσισε να καλύψει την δαπάνη προσφέροντας δωρεάν τη συμμετοχή της περιοχής σας στη νέα διαδικτυακή μορφή των γνωστών και καταξιωμένων εκθέσεων του Λονδίνου (WTM) και της Βαρκελώνης (ΙΒΤΜ, συνεδριακού τουρισμού).

Προς διευκόλυνσή σας, φέτος για πρώτη φορά οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στην αντίστοιχη ενότητα ΕΚΘΕΣΕΙΣ της εταιρικής ιστοσελίδας του ΕΟΤ www.gnto.gov.gr , όπου έχει αναρτηθεί και το πλήρες πρόγραμμα συμμετοχής σε εκθέσεις έτους 2020 αλλά και 2021.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη και αξιοποίηση προωθητικού υλικού του προορισμού σας σε ψηφιακή μορφή. Το συγκεκριμένο υλικό μπορείτε επιπλέον να το αποστείλετε στον ΕΟΤ (fili_e@gnto.gr) προκειμένου να προβληθεί το επόμενο διάστημα τόσο από το visitgreece.gr όσο και από τα Γραφεία μας στο εξωτερικό. Το επόμενο διάστημα μάλιστα θα σας ενημερώσουμε σχετικά με πρόγραμμα επισκέψεων ξένων δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών ρεπόρτερ στην περιοχή σας οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν press trips.

Ο ΕΟΤ βρίσκεται στη διάθεσή σας για να συνδράμει στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων προβολής των προορισμών σας στο εξωτερικό.