«Η Εφηβεία ως διαδικασία από την παιδικότητα στην ενηλικίωση»

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η περίοδος της εφηβείας στην εξέλιξη ενός ατόμου, καθώς και την επίδραση που ασκούν οι σημαντικές σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές, συγκρούσεις και ανακατατάξεις, στους εφήβους, διοργανώνει σεμινάριο αυτογνωσίας με στόχο την ενδυνάμωση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας.

Το Σεμινάριο έχει ως θέμα : «Η Εφηβεία ως διαδικασία από την παιδικότητα στην ενηλικίωση» και θα υλοποιηθεί με την επιστημονική συνδρομή του Κλινικού Ψυχολόγου κ. Τιμόθεου -Χαράλαμπου Καρέλλα/ ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, MSc Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας
Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα προσκαλούν τους έφηβους συμπολίτες μας να λάβουν μέρος σε αυτή την χρήσιμη δράση, που τους προσφέρεται δωρεάν, η οποία θα τους βοηθήσει να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να διαχειριστούν με επιτυχία τα συναισθήματα τους, την ανασφάλεια, τη συχνή αλλαγή διάθεσης και όλα όσα συμβαίνουν στο μυαλό και σώμα τους, κατά την περίοδο του ισχυρού σωματικού και ψυχικού μετασχηματισμού που βιώνουν.
Με την προτροπή «Διεκδίκησε την Ελευθερία σου αλλά …» οι συμμετέχοντες έφηβοι θα κληθούν να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα « Πιστεύεις πως η εφηβεία σου είναι διαδικασία επανάστασης και διεκδικείς την ελευθερία σου;» και συνάμα θα γνωρίσουν «Πώς μπορούν να σπάσουν τα όρια … χωρίς αρνητικές επιπτώσεις! « και πώς θα γίνουν « Ελεύθεροι, κυρίαρχοι της κάθε επιθυμίας τους!»

Όπως προαναφέρθηκε το Σεμινάριο είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί σε δύο συναντήσεις :
Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 στις 11.00 π.μ.- 13.00 και το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, στις 11.00 -13.00 , σε αίθουσα του Κέντρου Νέων ( στην οδό Γερακάρη 24).
Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται (από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις εργάσιμες ώρες ) στο τηλ: : 28313 41260 -261