Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις

Tο πρώτο εξάμηνο του 2020, λόγω κορωνοϊού, οι ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα ενισχύθηκαν με ρυθμό 171%, σε ετήσια βάση και είναι απολύτα λογικό: το e-commerce ήρθε στο προσκήνιο αφού τα lockdowns έβαλαν λουκέτα σε καταστήματα.

Βέβαια, μόλις το 11% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα πραγματοποιούν πωλήσεις διαδικτυακά, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κινείται στο 20%. Έτσι, προκειμένου οι επιχειρήσεις στη χώρα μας να αποκτήσουν διαδικτυακή, εμπορική υπόσταση, στο τέλος Ιανουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη Δράση «e-λιανικό», η περίοδος υποβολής θα ανακοινωθεί στην Πρόσκληση και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες. Δικαιούχοι είναι οι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου, οι οποίες διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από 18 Μαρτίου 2020.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

Η ενίσχυση για τη δημιουργία νέου ηλεκτρονικού καταστήματος είναι 5.000 ευρώ, με 100% χρηματοδότηση, ενώ για αναβάθμιση υφισταμένου e-shop ανέρχεται σε 1.500 ευρώ. Οι δικαιούχοι του προγράμματος που θέλουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση νέου e-shop θα έχουν περιθώριο έξι μηνών. Ο προϋπολογισμός της Δράσης είναι 80.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.

Ηλεκτρονική Υποβολή

Για τη χρηματοδότηση από την παρούσα Δράση, απαιτείται η υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί με τη δημοσίευση της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης, στην οποία θα επισυνάπτονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

Διαβάστε ακόμη:

Τζέιμς Γκόρμαν: Αυτός είναι ο αληθινός «λύκος» της Wall Street

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις ****Σούπερ μάρκετ – Καταστήματα: Το ωράριο λειτουργίας – Τι ισχύει για κομμωτήρια και συνεργεία